18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vehabija Zikrija Krkić priznao dvostruko ubistvo (video)

BANJALUKA, PRIJEDOR – Uhapšeni Zikrija Krkić, pripadnik vehabijskog pokreta iz Prijedora priznao je ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića, objavio je RTRS.

Krkić je jedan od četiri lica, koja su uhapšena i osumnjičena za ovaj zločin. Istragom je utvrđeno da je upravo on izvršio ubistvo. Zikrija Krkić  predat je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Policija je kod njega pronašla predmete, koji ga nedvosmisleno povezuju s dvostrukim ubistvom! Kod Krkića su pronađene i čaure, koje će biti predmet vještačenja! Tri lica, koja su bila uhapšena, u četvrtak su puštena na slobodu, ali će i dalje biti pod istragom.  Policija kod ovih lica pronašla i oduzela četiri puške, bombe, pištolj i municiju koji su, kao dokazni materijal, takođe proslijeđeni na vještačenje.

Prema nezvaničnim informacijama, Krkića u Trnopolju poznaju kao osobu koja je povezana sa vehabijama i mnogi ga se plaše.

Balić i Redžić su ubijeni u ponedjeljak, 28. jula, nešto poslije 23 časa u kafiću „San“. Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić koji je čuo pucnje.

Pronađeno oružje
Pronađeno oružje

Mještani Trnopolja juče su kazali da su čuli da je pretresena kuća porodice Krkić, ali da ništa ne znaju.

– Priča se da je jedan muškarac iz Hrnjića prije godinu došao u sukob sa Redžićem zbog saobraćajne nesreće. Valjda je policija bila kod njega, ali ne znam to. Taj čovjek je krivio Redžića za nesreću iako on nije bio kriv – rekla je jedna mještanka.

Motiv ovog stravičnog ubistva još nije utvrđen, a sumnja se da bi to mogla biti preljuba ili Redžićevi kockarski dugovi.

Ranije je načelnik kriminalističke policije CJB Prijedor Radomir Dukić izjavio da je kao motiv ovog dvostrukog ubistva isključeno koristoljublje kao i nacionalna ili vjerska mržnja i netrpeljivost.

On je kazao da policija provjerava sve, pa tako i vezu ovog dvostrukog ubistva sa ubistvom Radovana Grbića koje je počinjeno na sličan način u aprilu u Rasavcima kod Prijedora.

Irfan Redžić, koji je pronašao ubijene, ranije je ispričao da je, nakon što je čuo pucnje, pogledao kroz prozor i vidio neki bijeli automobil koji je pobjegao.

[mom_video type=“youtube“ id=“8CJra1im4rc“]

Prema nezvaničnim informacijama, Redžić je odranije poznat policiji jer je prije rata usmrtio suprugu, zbog čega je i odležao kaznu. Takođe, on je hapšen prošle godine kada je policija u njegovoj kući pronašla laboratoriju.

Porodice ubijenih tvrde da njihovi najbliži nisu nikome bili dužni i da ne znaju zašto bi ih neko ovako mučki ubio.

Obdukcija

Ubijeni Muharem Balić pogođen je sa četiri hica, a Almir Redžić sa šest. Obdukcijom njihovih tijela je utvrđeno da je Balić zadobio četiri prostrelne rane grudnog koša, a Redžić šest prostrelnih rana s bočne i leđne strane. Obojici su ispaljeni projektili oštetili srce i pluća, što je uzrok smrti.

Glas Srpske/ATV/RTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se