18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Večeras kabare Gorana Sultanovića

Program četvrtog dana „Zvorničkog ljeta 2014“ počinje danas u 18 časova dječijom predstavom u Domu omladine. Prilika za sve mališane da i oni malo uživaju. Od 18.00 časova dječiju predstavu pod nazivom „Stara tajna“, rađenu po staroslovenskoj mitologiji, odigraće „Dis teatar“ iz Banjaluke.

Već od 21h počinje kabare Gorana Sultanovica, filmskog i pozorišnog glumca. Goran Sultanović je rođen 1947. godine u Beogradu, a svoju karijeru je započeo 60.-tih godina prošlog vijeka. Poznat je po ulogama kako u televizijskimi serijama, tako i u filmovima. Pamtimo ga kao Adnana Čengića Čengu u kultnoj serija iz devedestih „Složna braća“ i po seriji „Policajac sa Petlovog brda“.

Goran Sultanovic je u penziji, ali već 14. godina njegova priča se svela na kabare „Ja pevam svoj bluz“, sa kojim je gostovao širom svijeta i večeras i kod nas.

Kabare je vrsta zabavnog pozorišta, a program se sastoji od izvedaba šansona, skečeva, kratkih predstava o temama političkog ili umjetničkog pravca. Kabare je prvobitno imao naziv „Tri ratna druga“, da bi se ime promjenilo u „Putuj Evropo“, po pjesmi Đorđeta Balaševića. Kabare „Ja pevam svoj bluz“ je samo nastavak priče o buntu „pink“ kulture, presjeku kulturnih dešavanja proteklih godina, sa dozom pristojne jugonostalgije. Gorana će pratiti klavijature i gitara, a on, kao izuzetna ličnost, jedinstvenog šarma sigurno neće ostaviti publiku razočaranu.

U slučaju kiše i lošeg vremena organizatori su najavili da će događaj premjestiti u Dom omladine.

[mom_video type=“youtube“ id=“w79zcXZpA84″]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se