14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Trebinje: Med u čast filmske dive

TREBINJE – Dan-dva uoči Svetog preobraženja Gospodnjeg, lagano, da nije bilo novinara, gotovo neprimjetno, u Trebinje je „dolepršala“ na dašku ljetnjeg povjetarca, filmska diva Monika Beluči.

Apartman u hotelu „Platani“, njena baza za vrijeme boravka u Trebinju, spreman je čekao glumicu. I ovaj put Monika Beluči nije imala posebnih zahtjeva, što se tiče jelovnika i smještaja. Tradicionalno, domaćini hotela su rekli da su se svojski potrudili da je dočekaju kako zaslužuje.

Kako saznajemo, za glumicu će biti spremljen bogat meni sa posebnim akcentom na ishranu sa hercegovačkog podneblja.

– Za Moniku Beluči spremili smo tvrdoško vino, hercegovački sir, med, grožđe i smokve. Po tome je Hercegovina poznata, a sigurni smo da će nešto od toga probati i proslavljena glumica – kazali su u hotelu „Platani“.

Dodali su da su bili iznenađeni što Belučijeva ni po čemu nije željela da se izdvaja od drugih gostiju, ali i da su oduševljeni što je odabrala smještaj baš u njihovom hotelu, koji, iako se nalazi u samom centru grada, predstavlja pravu oazu mira.

Trebinje je ovih dana prepuno turista sa svih strana svijeta. Oni mlađi, sve češće gledaju u pravcu „Platana 2“ očekujući da će iskoristiti fotoaparate i slikati se sa ovom filmskom divom. Međutim, ne ide im to baš od ruke.

– Monika nije uopšte izlazila iz sobe. A koliko se sjećam, ni prošle godine nisam je mnogo gledao. Gotovo nikako. A i čini mi se da je ne bih ni primijetio kad bi prošla pored mene. Jeste lijepa, i jeste filmska diva, ali mi u Trebinju imamo ljepših dama. Doduše nemamo baš takvih glumica – sa osmijehom na licu nam reče jedan prodavac na štandu trebinjske zelene pijace.

Ako je suditi po tempu po kojem se odvija snimanje, Moniku Beluči očekuje dosta posla. Ona je do sada snimala scene na obroncima Zelengore, na Klobuku u blizini Trebinja,  na Kamenoj gori u Prijepolju, Hutovom blatu i obližnjem vodopadu Kravice.

U Trebinje je doputovala i Sloboda Mićalović, koja se zajedno sa Monikom Beluči pojavljuje u brojnim scenama. I Sergej Trifunović je ranije najavio da će snimati neke scene sa Monikom Beluči.

– Snimanje je kao san, moram reći da je film ljubavna priča rođena usred rata, tako da će film biti veoma nasilan, ali u isto vrijeme sa dosta emotivnih elemenata. Film će se dotaći vrlo važnih i snažnih tema. Jednostavno, kada radite sa Kustruicom imate utisak da radite nešto magično, što je divno za sve nas. U filmu su svi važni, jer tako radi tim – objasnila je novinarima Belučijeva.

Bilo kako bilo, Trebinjci trljaju ruke. Trgovci već na štandovima izlažu razne rukotvorine sa Monikinim likom, kafedžije očekuju gužvu a čak je i jedan lokalni proizvođač meda napravio med sa natpisom „Monikin med“. Šalu na stranu, dolazak Monike Beluči zagolicao je maštu Trebinjaca. Filmska magija i dalje traje.

Dublerka

Iako na trenutke izgleda kao nedodirljiva, neke Trebinjke su imale priliku da se sprijatelje sa ovom filmskom divom.

– Toliko je Monika jednostavna i dobra osoba. Nisam ni sanjala da zajedno radimo na sceni, pa se malo i iznenadim kad me ljudi pitaju kako je raditi sa jednom svjetskom zvijezdom kao što je Monika Beluči. Pa divno, ali ne zato što je zvijezda, već što je takva osoba, koja me bodrila u scenama u kojima sam je dublirala. Biti dublerka Monike Beluči je velika čast. Jedva čekam nastavak snimanja s njom – kaže Monikina dublerka Jelena Malovrh.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se