14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Tenisko čudo iz Zvornika ruši sve pred sobom

Novo tenisko čudo dolazi iz Zvornika i zove se Nikola Zekić.

Na terenima TK „Sporting“  Sarajevo održan je teniski turnir prve kategorije u konkurenciji do 12 godina. Iako ima devet godina i od svih učesnika je bio mlađi dvije do tri godine, Zekić je u Sarajevu ubjedljivo trijumfovao i u najboljem svjetlu se prikazao. U konkurenciji 32 najbolja tenisera iz FBiH i RS Nikola je ostvario pet ubjedljivih pobjeda, i ostvario najveći trijumf u svojoj karijeri.

U finalu je savladao najboljeg tenisera iz FBiH Berina Kikanovića sa 6:0 i 6:2.

Do finala je još pobjedio Mensu Tarika 9:0, Durak Farisa 6:0, 6:0, Bajić Emira  6:3, 6:0, i Čolić Harisa 6:1, 6:0.

-U finalnom meču i pored pritiska domaće publike, sudija koje su bile naklonjene domaćem takmičaru, provokacijama druge vrste, Nikola je sve to stojički podnio i na terenu pokazao svoju vrijednost – rekao nam je Goran Zekić, Nikolin otac.

Ovom pobjedom je pokazao da izrasta u takvog tenisera i sportistu, koji će ostaviti dubok trag za sobom.

-Ovom prilikom želimo da se zahvalimo onima koji su doprinijeli i pomogli da Nikola bude ovako uspješan, tu prije svega mislimo na d.o.o „Alumina“, Milić pelet iz Šekovića, novinaru Dragi Gajiću, Nebojiši Kaldesiću, kao i  portalu „Zvornik Danas“ koji je medijski uvijek propratio Nikolu i njegove rezultate – rekao je Goran Zekić, koji je istakao posebnu zahvalnost Milošu Jovanoviću, iz teniskog kluba „Vidikovac“ iz Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se