14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Tamburaški orkestar „Romansa“ „zatvorio“ ovogodišnje „Zvorničko ljeto“

Sinoć je koncertom novosadskog Tamburaškog orkestra „Romansa“ završeno sedmodnevno „Zvorničko ljesto 2014.“.

Početak tradicionalne manifestacije je 2. jula, na Ilindan, a završetak 8. avgusta, na Svetu Petku Trnovu, kada se po posebnom programu obilježava i krsna slava opštine Zvornik.

Manifestaciju su ove godine otvorile „The Frajle“, a tokom narednih večeri na glavnoj bini u centru grada nastupili su Nešo „Galija“, grupa „MVP“, fantastični glumac Goran Sultanović sa svojim „Kabareom“, pjevač Boris Režak, te operski pjevač Miloš Radović koji je Zvorničane oduševio izvedbom starogradskih pjesama, šansona, kancona…

Za svačiji ukus bilo je po nešto, dok je u okviru dnevnog programa održana jedinstvena kolonija Slikarske radionice „Paleta“ sa izložbom 40 metara dugih platana oslikanih tokom posljednjih pet Zvorničkih ljeta. Održan je i mini sajam knjiga, tradicionalna Drinska regata, takmičenje „Zlatni kotlić“, „Etno tržnica“, odigran je Memorijalni turnir u šahu „Boro Vukajlović“. Za najmlađe Zvorničane odigrana je predstava, dok su malo stariji Zvorničani u večernjim satima mogli da prate četiri ponoćne filmske rojekcije.

Pokrovitelj i organizator ovogodišnjeg „Zvorničkog ljeta“ bila je Opština Zvornik, dok su je realizovali Turistička organizacija i Dom omladine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se