20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Startovala „Drinska regata“

ZVORNIK – Danas je iz Zvornika startovala 11. „Drinska regata“ koja je tradicionalni sadržaj „Zvorničkog ljeta“.

Ovu manifestaciju već tri godine zajedno organizuju tri opštine Loznica, Mali Zvornik i Zvornik pa su učesnici sa lijeve strane Drine krenuli sa zvorničke obale, a učesnici iz Srbije sa malozvorničke obale.

Mišo Blagojević, član organizacionog odbora „Drinske regate“ iz Zvornika, rekao je novinarima da u regati učestvuje oko 2.000 učesnika na preko 200 različitih plovila.

– Nama sa ove strane Drine cilj je u preko 20 kilometara udaljenom Šepku gdje očekujemo da pristanemo oko 15 časova, dok je učesnicima sa desne strane Drine cilj nešto bliže, na Žićinoj plaži. Za učesnike je pripremljen besplatan ručak, te obezbijeđen prevoz u povratku, kako za njih, tako i za plovila – napomenuo je Blagojević.

On je rekao da se ovogodišnja regata realizuje pod parolom „Drina je samo jedna“, što dovoljno govori kolik je njen značaj.

– Ovdje vidimo najrazličitija plovila, mnogo ljudi, mnogo muzike i nadasve dobro raspoloženje. Svi koji vole ovu rijeku i koji vole druženje treba da nam se pridruže i sa nama podijele sve ono lijepo što pruža ova rijeka i ova regata – poručio je Blagojević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se