15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Sinoć nastupio Boris Režak

Tradicionalna manifestacija „Zvorničko ljeto“ ove godine dovela je u Zvornik i Borisa Režaka koji je sinoć održao koncert na glavnoj bini u centru grada.

On je Zvorničanima pjevao svjetske hitove, stare pop-rok pjesme i svoje najpoznatije pjesme.

Boris je rekao da je njegov put bila njegova muzika, pojasnivši da se pored oca koji je profesor muzike ne može nešto pretjerano birati, jer je to nešto što je toj osobi namijenjeno.

„Tu je, dio je tebe, ja nisam čovjek koji je gledao nekakve pjevače koje klinci gledaju, pa hoće da se obogate tako što će pjevati narodnu muziku, jer narodna muzika „donosi novac i slavu“, nego sam ja neko ko je prvo slušao muziku, zavolio sve to i počeo da daje dio sebe i da svoje emocije pokuša da podijeli sa nekim drugim ljudima koji će ga slušati, pa ako mi se trud isplati, tim bolje po mene. Mislim da velika većina klinaca danas koji se bave muzikom gledaju muziku kroz nešto drugo. U stvari, to nije muzika, to je nešto što se nama trenutno dešava, ne možemo da pobjegnemo mnogo od toga, na svim kanalima se to plasira i onda bi svi htjeli da to imitiraju. Ja to ne volim ni da gledam ni da slušam, po meni to nije ni muzika, ni način kako bi trebalo da se ponašaš, to je meni nekako sve za nekakvog šatora. Na žalost, sav se sistem vrijednosti urušio, kako kulturni tako i muzički i to nam je što nam je. Mislim da se protiv toga može boriti tako što na tv-u neće biti emitovane takve stvari, što će neko reći ovo ne valja, ne vodi ničemu, a onda da se takva vrsta muzike, ili uopšte takva vrsta nekulture, kiča, poprilično oporezuje i onda da se taj dio finansija usmjeri ka nekim talentima u bilo kojojoj oblasti. Najlakše je biti komad budale i popeti se na sto, mislim da treba nešto pametno i reći, biti pristojan, znati neki bonton, to je mnogo teže“.

Na pitanje koliko je zadovoljan onim što je do sada postigao, Režak je rekao da je njegovo da se trudi, da daje sebe i da jednog dana mirno okonča svoju karijeru, svjestan da je svojim radom nije uništio kulturu. Planovi su mu, kako je istakao, da kao i do sada radi koliko može da se raširi i da napravi iskorak.

Na „Zvorničkom ljetu“ od 2. avgusta, kada je počelo, koncerte su održali grupa „Frajle“, Nešo „Galija“ i „MVP“, nastupio je Goran Sultanović, a održana je i „Drinska regata“, kao i takmičenje u spravljanju riblje čorbe. Za najmlađe Zvorničane „Dis teatar“ iz Banjaluke odigrao je dječiju predstavu pod nazivom „Stara tajna“.

Juče se završila i trodnevna Likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“ sa jedinstvenom izložbom 40 metara dugih platana nastalih na pet posljednjih manifestacija „Zvorničko ljeto“.

Za večeras je na glavnoj bini najavljen koncert baritona Miloša Radovića. Prije toga na gradskom šetalištu sa početkom u 17,00 časova biće održana „Etno tržnica“. Projekcijom filma „Nevidljiva žena“ od 23,00 časa večeras se završava četvorodnevni „Bioskop na otvorenom“.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Opštine Zvornik, a realizuju je zvornički Dom omladine i Turistička organizacija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se