20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Prvi investitor u Malom Zvorniku

MALI ZVORNIK – Italijanska firma MBR Balkan planira da do kraja septembra u Malom Zvorniku otvori pogon za proizvodnju industrijskih paleta.

U tom pogonu će posao dobiti 20 radnika sa tog područja.

Predsjednik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević izjavio je za zvanični opštinski sajt (www.malizvornik.rs) da je dolazak prve strane firme u Mali Zvornik od velikog značaja, jer može biti motiv i drugim stranim investitorima da ulažu u tu nerazvijenu podrinjsku opštinu.

Prema njegovim riječima, pogon će biti otvoren u nekadašnjem magacinu preduzeća „Napredak“, u industrijskoj zoni u Zeljićima, a firma će se osim industrijskih paleta baviti i proizvodnjom drugih vrsta pakovanja i ambalaža za transport proizvoda u Italiju.

Trenutno se izvode radovi na izgradnji gasne stanice, kao i uređenje hale u kojoj će, na površini od 1.200 kvadratnih metara, biti smještene mašine za proizvodnju.

Za potrebe izgradnje proizvodne hale Opština Mali Zvornik izdala je toj firmi u zakup 45 ari zemljišta u industrijskoj zoni, a zainteresovana je za slične poslovne aranžmane i sa drugim potencijalnim stranim investitorima.

BETA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se