9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Pripreme za novu školsku godinu u OŠ „Sveti Sava“

Pripreme za početak nove školske godine u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ uveliko su u toku.

Direktor najveće zvorničke osnovne škole Radomir Petrović rekao je da će u dvije učionice biti postavljene novi stolovi i stolice.

– Ovo je vrijedna donacija od Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i za nas ima veliki značaj. Pripremajući se za novu šolsku godinu, u vrijeme raspusta, u objektu koji pohađaju učenici od 1 do 5 razreda u dvije učionice uklonjen je dotrajali parket, izvršeno betoniranje i predstoji postavljanje pločica. Na ovom objektu u toku su i radovi u okviru opštinskog projekta na postavljanju potpune termoizolacije krova u površini od 600 kvadratnih metara i većeg dijela fasade u površini od oko 400 kvadratnih metara – rekao je Petrović.

On je istakao da su, gdje je bilo potrebe, okrečene učionice, dok je u učionici za učenike sa posebnim potrebama pored krečenja kupljena nova tabla i nove zavjese i u njoj će biti napravljeni i rukohvati.

Petrović je saopštio i da je su područnoj školi na Diviču preduzeti građevinski radovi tako da je napravljena zbornica koju do sada nisu imali.

– Na objektu centralne škole koji pohađaju učenici od 6 do 9 razreda treba još da uradimo sanaciju krova na pojedinim mjestima, kao i u u školi u Snagovu. Svi radovi biće okončani do početka nove školske godine – napomenuo je Petrović.

Izuzev termoizolacije na starom objektu, svi ostali radovi finansiraju se sopstvenim sredstvima škole, iz materijalnih troškova, i za tu namjenu Školski odbor odobrio je oko 8.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se