9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Pripreme u SŠC „Petar Kočić“ za novu školsku godinu

U SŠC „Petar Kočić“, kao i ranije, i ovaj školski raspust iskorišćen je za uređivanje  učionica i kancelarija u cilju stvaranja što boljih uslova za učenike i radnike ove škole.

– Trudimo se da uradimo što više i da učenici i profesori dođu u što prijatniji ambijent. U toku ovog raspusta rekostruisali smo i novim namještajem opremili dva kabineta. Prošle godine od Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dobili smo namještaj za dva kabineta u malo življim bojama – crvenoj i plavoj i to se pokazalo kao dobro, atmosfera je bila veoma prijatna i topla, a i sami učenici su čuvali taj namještaj od oštećenja. I ove godine smo   kabinet Engleskog jezika opremili namještajem u ljubičastoj, a kabinet Filozofije i sociologije u narandžastoj boji – ispričala je direktor škole Biljana Pisić.

Sredstva u visini 6.000 KM za opremanje krečenje i farbanje radijatora u dva kabineta obezbijeđena su iz upisnine, a potrebni radovi preduzimani su i u ostalim učionicama.

– Pored ovoga što smo već spomenuli u toku je i zamjena rebara na kotlovima parnog grijanja i njihovo hemijsko čišćenje, što će doprineti uštedi i boljoj zagrijanosti učionica i kancelarija – napomenula je Pisićeva.

Kad su u pitanju kancelarije, pred kraj prošle školske godine zamijenjeni su ormari u kancelarijama sekretara i računovodstvu, tako da je, sa onim što je ranije rađeno, u njima stvoren prijatan ambijent za rad.

Pisićeva je istakla da je, takođe krajem prošle školse godine, kabinet za profesore fizičog vaspitanja opremljen novim namještajem koji je obezbijeđen zahvaljujući projektu „Stoni tenis, tenis“ od Nansen dijalog centra.

– I mala školska sala je krajem protekle školske godine, zahvaljujući fabrici „Vitinka“, kao sponzoru i sopstvenim sredstvima, renovirana, odnosno zidovi su izgletovani i okrečeni, a parket je izbrušen i prelakiran – istakla je Pisićeva.

Ona je najavila da se u septembru očekuju završetak projekta „Vorld vižna“, a radi se o opremanju mini teretane koja će biti namijenjena učenicima, za šta će manji dio sredstava obezbijediti škola i opština, a veliki dio ova organizacija.

– Pored ove vrste ulaganja, mi ulažemo i u naše talente, u najbolje đake od kojih svake godine po tri odlaze u Petnicu o trošku škole, a takođe najbolji besplatno odlaze na jednodnevni izlet, dok svima koji imaju prosjek 5,00 škola obezbjeđuje knjige – rekla je Pisićeva dodavši da je prošle školske godine knjižni fond školske biblioteke uvećan za oko 500 knjiga.

Direktorica zvorničke srednje škole istakla je da je generacija učenika koji su u maju maturirali postigla značajne uspjehe na prijemnim ispitima, jer je većina upisala željene fakultete i veliki broj ih je na budžetu.

Pisićeva je naglasila i da je, osim srednje škole u Srebrenici, SŠC „Petar Kočić“ još jedina na regiji koja je ispunila plan upisa i čak ga prebacila.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se