4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Popović: Podrška Erdoganu – veoma opasna

BANJALUKA – Vojno-politički analitičar Gostimir Popović smatra veoma opasnom podršku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Tajipu Erdoganu na predsjedničkim izborima u Turskoj.

Popović je pojasnio da je opasnost u tome što mnogi političari iz Sarajeva pokušavaju da Tursku uvedu na velika vrata i da bi uz pomoć nje disciplinovali pravoslavci.

Prema njegovim riječima, u tom smislu može se vidjeti i koja je poruka člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda koji gotovo poziva Tursku da dođe ovdje.

„Jedino što se još može očekivati, vjerovatno u narednom periodu, je da zatraži da nekoliko korpusa armije turskog nizama dođe na ovaj prostor i disciplinuju `Vlahe`“, naveo je Popović i dodao da se takve izjave ne mogu smatrati iznenađujućim.

Popović je veoma simptomatičnim ocijenio to što niko, osim predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ne reaguje na to, te istakao da bi bilo dobro kada bi i opozicija shvatila šta se sprema.

Dajući izbornu podršku Tajibu Erdoganu, kandidatu za predsjednika Turske, Izetbegović je rekao da je „Erdoganova pobjeda i naša pobjeda“, nazivajući turskog premijera i „našim vođom“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se