18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Mitrović: Sud BiH donio političku odluku

BANJALUKA – Apelaciono vijeće Suda BiH, odlučujući po žalbi koju je podnio SNS zbog odluke Centralne izborne komisije (CIK) o ovjeri kandidature predsjednika PDP-a Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz RS u ime Saveza za promjene, ocijenilo je da je kandidatura Ivanića zakonita, piše današnji Glas Srpske.

– Odluka Apelacionog vijeća je politička – smatra predsjednik SNS-a Hadži Jovan Mitrović, koji je potpisao žalbu koju je prije dvadesetak dana Vijeću uputio SNS navodeći da u slučaju kandidature Ivanića potpis ne odgovara izjavi volje potpisnika, te da se, kao takav, treba smatrati ništavim u postupku ovjere kandidatske liste.

Mitrović kaže da je dobio odluku Apelacionog vijeća i da je očekivao da se Vijeće neće upustiti u razmatranje žalbe i zahtjeva SNS-a.

– Postoje neki viši interesi od traženja SNS-a da se zadovolje pravo i pravda. Postoje interesi dijela pripadnika međunarodne zajednice, koja je uključena u politički život u BiH, da Ivanić bude kandidovan za člana Predsjedništva BiH. Oni koji su povodom izbora povezani s međunarodnim organizacijama moraju da preuzmu i neke obaveze – dodao je Mitrović. Naglasio je da nema pravo žalbe na odluku Apelacionog vijeća.

– Oni čak smatraju da mi nismo ni imali pravo da se žalimo, s obzirom na to da smo Savezu za promjene dali blanko ovjerene liste za kandidate. Sad je potpuna odgovornost na SDS-u za uspjeh, odnosno neuspjeh kandidata kojeg su oni predložili na prevaru – kaže Mitrović.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se