5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Lopare: Izrešetao poznanika pa se prijavio policiji

LOPARE – Nenad Todorović (60) iz mjesta Piperi, kod Lopara, uhapšen je nakon što je sinoć ispred svoje kuće hicima iz automatske puške ubio svog poznanika Milomira Vasića (42), iz loparskog sela Brusnica.

To su nam potvrdili policijski izvori, a mještani kažu da se sve dogodilo nakon sukoba i niza ranijih svađa, jer je, kako tvrde, „Todorović bio s Vasićevom šesnaestogodišnjom kćerkom iz prvog braka“.

„Motiv ubistva je Vasićeva kćerka. Naime, Todorović ima ženu i dvoje male djece, a ipak je bio s tom maloljetnicom. Štaviše, svašta joj je pisao u porukama. Vasić je to čuo i brinuo je kao i svaki roditelj za svoje dijete, te je otišao kod Todorovića da popričaju, a ovaj ga je ubio. Ja sam tako čula“, ispričala je „Nezavisnim“ jedna mještanka.

Vasić, kako ona dodaje, čak nije uspio da izađe iz svoga golfa dva, jer ga je „ljuti protivnik“ dočekao i u njega ispalio više hitaca, koji su ga usmrtili.

„Ovo je tuga pregolema. Obojica su dobri ljudi, ne znam, jadna, što im je to trebalo! Vasić se, ne tako davno, drugi put oženio i ja mislim da nema ni mjesec dana kako mu ju ta druga žena rodila kćerkicu“, ističe mještanka.

„Nezavisnim“ su izvori upućeni u istragu potvrdili da se, nakon stravičnog ubistva, koje je šokiralo mještane, Todorović preksinoć u 22.55 sam obratio Policijskoj stanici Lopare, te je prijavio šta se dogodilo.

„Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici Policijske stanice Lopare, koji su utvrdili da se u golfu dva nalazi beživotno tijelo Vasića. Na lice mjesta odmah je izašao i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je zajedno s policajcima izvršio uviđaj“, potvrdili su izvori iz policije.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, kaže da je utvrđeno da je smrt nastupila od povreda nanesenih hicima najvjerovatnije iz automatske puške.

„Kod osumnjičenog lica pronađena je i automatska puška, koja se dovodi u vezu s izvršenjem djela. Tijelo preminulog je prevezeno na Odjeljenje patologije radi vršenja obdukcije. Osumnjičeni je lišen slobode“, navela je Simojlovićeva, koja nije mogla da saopšti više detalja.

Ipak, prema saznanjima „Nezavisnih“, istraga je obuhvatila i uzimanje parafinske rukavice od osumnjičenog Todorovića, a kojom je potvrđeno prisustvo baruta na njegovim rukama.

„Time je, uz ostale materijalne i nematerijalne tragove, uključujući i priznanje, dokazano da je on izvršio ovo ubistvo“, navode naši sagovornici.

Uz izvještaj o počinjenom ubistvu, ali i izvještaj o nedozvoljenom posjedovanju oružja, Todorović je predat nadležnom tužilaštvu.

Dokazi protiv ubice

Priznanje krivičnog djela

Barut na rukama

Pronađena automatska puška

Tijelo nađeno ispred njegove kuće

Nezavisne novine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se