4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Kompanija „Alumina“ zaposliće 25 pripravnika u projektu „Prvi posao“

ZVORNIK – U okviru projekta „Prvi posao“, koji realizuju Vlada Republike Srpske, Zavod za zapošljavanje i poslodavci, Kompanija „Alumina“ iz Zvornika raspisala je konkurs za zapošljavanje 25 visokoobrazovnih pripravnika, raznih profila. Prema riječima Andrije Kulića, direktora Sektora za opšte i kadrovske poslove u „Alumini“, najveći zvornički kolektiv će pružiti šansu najboljim mladim kadrovima sa visokom stručnom spremom da, nakon pripravničkog staža od godinu dana, nastave svoj angažman u ovoj kompaniji.

„Mladi, stručni ljudi, u ovoj fabrici su veoma dobro došli i mi aktivno pratimo situaciju na tržištu rada. Smatramo da je ljudski resurs veoma važan za poslovni rezultat Kompanije“, kaže Kulić.

Kompanija „Alumina“, kroz projekat „Prvi posao“ angažovaće šest diplomiranih inženjera hemijske tehnologije, pet diplomiranih ekonomista, dva diplomirana pravnika, šest diplomiranih inženjera elektrotehnike, dva diplomirana mašinska inženjera, jednog diplomiranog inženjara poslovne informatike, dva diplomirana inženjera metalurgije i jednog diplomiranog inženjera zaštite životne i radne sredine.

Kako su nam rekli u Sektoru za opšte i kadrovske poslove, „Alumina“ je aplicirala i za još dva projekta Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

U Projektu podrške zapošljavanju u privredi Republike Srpske, ova zvornička kompanija prijavila je zapošljavanje 28 izvršilaca svih obrazovnih profila, dok u Projektu „Zajedno do posla“ koji predviđa podršku zapošljavanju i samozapošljavanju ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske, djece poginulih boraca VRS i nezaposlenih demobilisanih boraca VRS, „Alumina“ je iskazala potrebe za prijemom 31 lica.

Kompanija „Alumina“ trenutno zapošljava više od 1.100 radnika, dok je zbog potreba posla angažovano i oko 150 radnika po ugovoru o djelu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se