1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Gosti zasluženo slavili

ZVORNIK – Fudbalska fešta u Zvorniku pred oko 1.500 gledalaca, Zrinjski je sasvim zasluženo odnio sva tri boda protiv domaće Drine. Igrači Drine bili su isuviše impresionirani protivnikom koji je zvanični prvak Bosne i Hercegovine, a njima je ovo bila prva utakmica u Premijer ligi pred svojim navijačima.

Prvi gol su postigli gosti u 34. minutu, nakon smušene odbrane domaćih, kada je Muminović uposlio Pehara, a ovaj po sredini gola sa 10 metara savladao Maksimovića.

Domaći su se malo konsolidovali ali su gosti igrali onoliko koliko im je trebalo. U 83. minuti pogriješio je Aleksandar Kikić, a Stevo Nikolić je sa oko 30 metara savladao Maksimovića.

Na minit prije kraja Vlado Ivanović je iskristio jednu gužvu i slabu interveciju Dujkovića i postigao počasni gol za Drinu.

Da je u 9. minutu Uzelac bolje reagovao sa nekih desetak metara i savladao Dujkovića, pitanje je kako bi se rezulat kretao.

Gosti su uzvratli preko Nikolića u 26. minut ali se istakao Maksimović kao i kod šuta Đurića u 45. minutu, kada je sjajnom paradom izbio loptu u korner.

Od izglednih prilika domaćih treba pomenuti i onu u 55. minutu, kada je mladi Radović odlično prodro po lijevoj strani, uposlio Filipovića ali je ovaj bio neprecizan.

– Želio bih da čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi. Ne mogu ništa da prigovorim mojim igračima. Možda su previše respektovali protivnika i sagorjeli u želji da se predstave u što boljem svijetlu pred oko 1.500 gledalaca, koji su stigli na ovu utakmicu iz okolnih mjesta u Podrinju. Ostaje da tražimo bodove u utakmicama sa ekipama sličnih kvaliteta kao što je naša, rekao nam je Dragan Mićić, trener Drine.

I Edin Rustemović je čestitao igračima Zrinjskog i nagalsio da su oni iskoristili Drinine greške.

– Oni su iskusna i kvalitetna ekipa koja zna da kazni svaku gršku protivnika.Utakmica je bila dosta tvrda i borbena. Mi smo imali svoje prilike koje na žalost nismo iskoristili, a oni svoje jesu.

Mile Pehar, kapiten Zrinjskog je rekao da je Drina mlada ekipa, koja ima kvalitet i da će sigurno izboriti opstanak u Premijer ligi.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, DRINA – ZRINJSKI 1:2 /0:1/

Strijelci: 0:1 Pehar u 34, 0:2 Nikolić u 83, 1:2 Ivanović u 89.

Stadion: Drine

Gledalaca: 1.500

Sudija: Husein Terzić /Travnik/ 7.

Žuti kartoni: Lazarević, Radović /Drina/

DRINA: Maksimović 6, Uzelac 6, Radović 6 /od 72. Ivanović -/, Rustemović 6,5, Filipović 5,5 /od 71. Đurić -/, Kikić 6,5, Kostić 5,5, Vasić 6 /od 60 Čolović 5/, Lazarević 6, Memović 6, Jokić 6. Trener: Dragan Mićić

ZRINJSKI: Dujković 6,5, Graovac 6, Radeqić – /od 22, minuta Zlatić 6,5/, Simonović 6,5, Muminović 7, Pehar 7,/od 82. minuta Stojanović -/, Šćepanović 6,5,/od 72. Radulović -/ Blaić 6, Nikolić 7, Katenec 6,5, Đurić 7. Trener: Branko Karačić.

Igrač utakmice: Mile Pehar /Zrinski/

Drago Gajić/foto: Rade Jokić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se