14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Goran Sultanović oduševio Zvorničane

Sinoć je u okviru 14. „Zvorničkog ljeta“ u Domu omladine nastupio Goran Sultanović sa svojim „Kabareom“.

Loši vremenski uslovi izmjestili su ovaj događaj sa glavne bine na platou Kasine u Dom omladine, ali to nije smetalu ni ovom proslavljenom srpskom glumcu, niti publici koja je uživala u vrhunskoj glumi, muzici, pjesmi…

– Ja zapravo više volim da nastupam u salama, jer ovo nije priča za trgove gdje hiljade ljudi sluša, a onda neko u prolazu nešto dobaci i razbije ti koncentraciju, ipak je ovo malo i udar na emocije, pa bilo koje vrste – rekao je Sultanović.

On je istakao da je u Zvorniku šesti put, odnosno da ni u jednom drugom gradu nije nastupao toliko.

„I meni je ovo nevjerovano, ovako mali grad, a toliko puta sam nastupao sa Kabareom. Prvi put je to bilo 2000. ili 2001. godine, na poziv iz gradske biblioteke sam došao i pitao gdje ćemo mi da nastupamo. Oni mi odgovore ovdje, ja onda pitam kako, jer je mali prostor, a oni mi odgovore – da smo vam rekli da nemamo sale, vi ne biste došli. I tada sam riješio da ću uvijek doći u Zvornik.“

Sultanović je rekao da ne postoje dva ista kabarea i da bi se, kada bi ga radio sutra, on razlikovao bar 80 odsto.

„Kabare uvijek ima svoj početak i kraj u cilju onoga što ja hoću da kažem ljudima, koristeći isključivo poeziju srpskih savremenih pjesnika i klasika i anonimnih pjesnika. Ja, u stvari, pričam o našoj svakodnevici, ja, govoreći stihove, pričam o našim životima.“

Pored nezaboravne večeri koju je Zvorničanima podario Sultanović sa kojim su nastupili i vrsni muzičari, gitarista Duda Bezuha i klavijaturista Bane Zarin, bez kojih, kako je Sultanović rekao, Kabare ne bi bio to što jeste, sinoć su uživali i najmlađi Zvorničani.

Za njih je „Dis teatar“ iz Banjaluke odigrao dječiju predstavu pod nazivom „Stara tajna“, rađenu po staroslovenskoj mitologiji, a sat prije ponoći prikazan je i film u okviru „Bioskopa na otvorenom“.

Zvorničani su juče mogli pogledati i Likovnu koloniju Slikarske radionice „Paleta“ sa jedinstvenom izložbom 40 metara dugih platana nastalih na pet posljednjih manifestacija „Zvorničko ljeto“ i to ispred osnovne škole „Sveti Sava“.

Na „Zvorničkom ljetu“ od 2. avgusta, kada je počelo, koncerte su održali grupa „Frajle“, Nešo „Galija“ i „MVP“, a održana je i „Drinska regata“, dok je za večeras najavljen koncert Borisa Režaka.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Opštine Zvornik, a realizuju je zvornički Dom omladine i Turistička organizacija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se