18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Banjaluka: Medu ujela zmija, spasili ga seljaci

Medvjedi ovih dana nisu na dobrom glasu. U Bastasima pored Banjaluke dva puta su oštetili imanja stanovnika ovog sela i oba puta pobjegli, dok su za njima ostale vijesti i televizijski prilozi.

Nije lovačka, ali jeste lijepa priča: Medu ujela zmija, spasili ga seljaci.

Priča koja Kontakt portalu stiže iz Kovačevca kod Jezera potpuno je drugačija.

Mještani koji su jutros sakupljali i plastili sijeno na ovom brdskom području koje se nalazi između Šipova, Jezera  i Mrkonjić Grada začuli su kako nešto blizu njih „kmeči“ i jauče. Imali su šta da vide kada su došli?

Jedno mrko mladunče medvjeda ležalo je na travi i mučilo se.  Ne pitajući se mnogo šta mu je, a vidjelo se da nije ništa dobro, donijeli su meče do svojih kuća i odmah pozvali veterinara.

Kad je veterinar došao i  pregledao unesrećenog medu, dijagnoza je sve začudila:

Ujela ga zmija!

Srećom po medvjeda, iz Mrkonjić Grada su brzo stigli kolege veterinari i donijeli serum.

Posljednja informacija, koju smo dobili od Borisa Gogića iz Jezera uz ekskluzivne fotografije, kaže da je da je medo brzo živn’o i da je pušten nazad u prirodu da se ne bi ljutila zabrinuta gospođa „mečka“. Znamo da je opasna kad se naljuti, a poznavaoci medvjeđe ćudi misle da je prava sreća što se nije zatekla tu kada su ljudi našli i odnijeli medvjedića.

Ali, ko može tvrditi da ga ona sama nije ostavila tako blizu jer je znala da samo čovjek može spasiti ovo mladunče?

Dodajmo još da serum protiv zmijskog otrova košta 150 KM, a pošto medo nije osiguran kod našeg Fonda za zdravsteno osiguranje, troškove liječenja platilo mu je Lovačko udruženje „Tetrijeb“ iz Šipova.

Kontakt radio

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se