15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina sa igračem manje zabilježila treći poraz (foto)

Zvornička Drina zabilježila je treći poraz ove sezone a ovaj put bolji od ekipe Dragana Mićića bio je sarajevski Željezničar – 1:2.

Utakmicu u Zvorniku je obilježila izuzetno oštra igra oba tima, propraćena sa pet žutih kartona i jednim crvenim ali i loše suđenje Gorana Paradžika iz Ljubuškog.

Ekipa Drine odigrala je vrlo dobro utakmicu a posebno od momenta kada je ostala sa deset igrača na terenu, ipak, slaba tačka ekipe bila je odbrana koja nije uspjela u pojedinim trenucima bolje intervenisati što je dovelo do pobjede gostiju iz Sarajeva.

Pred više od 1.000 gledalaca na Gradskom stadionu utakmicu je bolje otvorila ekipa Drine.

Prvu priliku gledamo u 12. minutu kada Kostić volejom šutira pored gola Antolovića sa oko 16 metara.

Pet minuta kasnije prijete i gosti. Bajić je ubacio loptu iz kornera a Bogdanović u šesnaestercu Drine skače i glavom šalje loptu pored lijeve stative gola Drine.

U 22. minutu Vasić sa preko 30 metara sjajno šutira u lijevi gornji ugao gola Željezničara a golman Antolović loptu izbija u korner.

Tri minute kasnije Drina propušta sjajnu priliku da povede. Đerić je sa lijeve strane terena ubacio loptu za Kostića a ovaj sa pet-šest metara od gola gostiju loptu glavom šalje preko gola.

U 29. minutu Željezničar evrogolom stiže do vođstva. Turković je sa lijeve strane iskoristio propust odbrane Drine te poslao loptu prema Bajiću koji je makazicama šalje u mrežu za 0:1.

Poslije postignutog gola Željezničar je i dalje nastavio da napada i pritiska odbranu Drine.

U 40. minutu sporna situacija u šesnaestercu domaćina. Neko od igrača Drine izblokirao je udarac Bučana a gosti su tražili da Paradžik pokaže na bijelu tačku. To nije bio jedini put da su gosti tražili penal. U 7. minutu je Bučan pao u šesnaestercu Drine a onda je uslijedio oštar protest gostiju kod glavnog arbitra.

Maksimović je mogao pokloniti drugi gol Željezničaru kada je u 44. minutu, umjesto da izbije loptu daleko od svog gola, odlučio da dribla Turkovića nakon čega gubi loptu koja dolazi do Bučana a ovaj sa osam metara šutira preko gola.
U drugom poluvremenu Drina je igrala znatno bolje a takva igra se isplatila u 56. minutu kada je Vasić sa desne strane od gola gostiju izveo korner. Najviši u skoku bio je Kostić koji donosi poravnanje svojoj ekipi i veliko slavlje domaćim navijačima.

Šest minuta kasnije gosti pogađaju prečku Drine. Šutirao je Turković a lopta od prečke dolazi do Kosorića koji makazicama pokušava postići pogodak ali lopta odlazi van terena.

U 64. minutu veliki peh za domaćina. Turković je u jednom napadu Željezničara sam sa loptom izbio pred golmana Maksimovića a štoper Drine Uzelac ga nepropisno obara te sudija Paradžik pokazuje crveni karton.

Poslije toga stiče se utisak da je Drina mnogo bolje počela igrati te je u par navrata i priprjetila golmanu Antoloviću.

U 73. minutu Vasić volejom sa oko 20 metara šalje loptu pored gola a u 79. minutu Varea sa ivica šesnaesterca šutira a Maksimović se odlično snalazi te izbija loptu u korner.

Drina se zadnjih desetak minuta bazirala na odbranu svog gola ipak nije mogla izdržati pa je u 86. minutu Željezničar poveo sa 1:2.

Odbrana domaćina ne snalazi se baš najbolje sa loptom te ona dolazi do Tomića koji izlazi sam pred golmanom Maksimovićem te postiže gol za pobjedu svog tima.

Do kraja utakmice Željezničar je imao još tri dobre prilike ipak golman Maksimović bio je na visini zadatka te je uspio sačuvati svoju ekipu od ubjedljivijeg poraza.

Narednu utakmicu Drina igra tek 13. septembra protiv Travnika a Željezničar dočekuje ekipu Viteza.

Ono što odlikuje skoro sve utakmice Premijer lige jesu nedolično ponašanje i pogrdno skandiranje navijača a takav slučaj zabilježen je i na ovoj utakmici. Navijači Željezničara, kojih je bilo oko 200, prvo su na ogradi tribine postavili dvije ratne zastave tzv. Republike BiH a nešto kasnije su i upućivali političke parole koje su se odnosile na sukob između Izraela i Palestine.

FK DRINA Zvornik – FK ŽELJEZNIČAR Sarajevo 1:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 – Bajić u 29. minutu, 1:1 – Kostić u 56. minutu, 1:2 – Tomić u 86. minutu; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 1.200; Glavni sudija: Goran Paradžik (Ljubuški) 6,5; Žuti kartoni: Đerić (Drina), Memija, Bajić, Turković, Stanić (Željezničar); Crveni karton: Dejan Uzelac (Drina).

DRINA: Maksimović 6,5, Uzelac 6, Radović 7, Rustemović 7, Ivanović 6,5, Kikić 6,5, Kostić 6,5 (Od 58. minuta Čolović 6), Vasić 7, Filipović 6 (Od 68. minuta Jokić -), Ilić 6,5 (Od 77. minuta Đurić -), Đerić. Trener: Dragan Mićić.

ŽELjEZNIČAR: Antolović 6,5, Kvesić 7, Kosorić 7, Memija 6,5 (Od 75. minuta Baša), Bučan 6,5 (Od 73. minuta Varea), Bajić 6,5, Turković 7, Stanić 7, Sadiković 6,5 (Od 46. minuta Hasanović 6,5), Bogdanović 6,5, Tomić 7. Trener: Admir Adžem.

Igrač utakmice: Riad Bajić (Željezničar).

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se