14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Za poplavljene nova lična dokumenta bez naknade

BANJALUKA – Građani iz poplavama i klizištima ugroženih područja kojima su lična dokumenta oštećena ili izgubljena u majskim nepogodama moći će nova izvaditi bez naknade, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja istakla je da će zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata bez naknade građani moći da predaju do 11. septembra na lokacijama za izdavanje ovih dokumenata.

„Ministarstvu je do sada prijavljeno da je u poplavama izgubljeno i uništeno 240 ličnih karata, 181 vozačka dozvola i 387 putnih isprava“, navela je Šoja.

Ona je dodala da će Pravilnik o dopunama Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata, koji je 25. juna usvojio Savjet ministara BiH, stupiti na snagu u utorak, 29. jula.

„Pravilnik se odnosi na privremeno oslobađanje od plaćanja naknade za lična dokumenta za građane u poplavama i klizištima ugroženim područjima u slučajevima gdje je došlo do gubitka ili oštećenja dokumenata“, podsjetila je Šoja.

Ona je pozvala građane da do 11. septembra predaju zahtjev, s obzirom na to da je Pravilnikom precizirano da privremeno oslobađanje od plaćanja naknade za lična dokumenata traje 45 dana od dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se