8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

YEP Priča o uspjehu: “Promijenili ste mi život!”

Prije nego je došla na radionicu „Iskoristi mogućnosti“ koju je organizovao YEP u Klubu za traženje posla Zornik, Tamara Jović (26) je bila nezaposlena duže od tri godine. Inače je diplomirana pravnica, prošla je program Kluba za traženje posla i živi u Zvorniku. Do tada nije pomišljala o tome da radi van struke. Međutim tokom radionice saznaje da postoje dodatne mogućnosti, kursevi, nevladine organizacije u kojima može raditi, volontirati i biti aktivna; saznaje da postoji nešto što se zove EVS gdje jednim klikom može sebi obezbijediti volontiranje bilo gdje u Evropi. Može učiti strani jezik, raditi i volontirati sa plaćenim troškovima.

Tamara Jović - priča u uspjehu (3)– Nakon jednodnevne radionice, Tamara odlazi kući i prijavljuje se na EVS program. Zatim sebi kaže „A zašto ne bih volontirala u Zvorniku, preko puta kućnih vrata?“. Tamara kuca na vrata Udruženja za pomoć porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju i već naredni dan počinje volontirati. Ona vodi radionice engleskog jezika, jer je prethodno završila kurs engleskog jezika i ima znanja, vještina, a najprije ljubavi da pomogne drugim osobama kojima je to potrebno. Inače, završila je srednju medicinsku školu pa je i obučena za takvu vrstu podrške za posebno ranjive kategorije – piše portal YEP-a, Young Employment project.

Neposredno nakon radionice, Tamara se i lično zahvalila projektnom timu YEP-a na, kako ona kaže, „otvaranju očiju“ jer je nakon te radionice bukvalno sebi promijenila život. Obzirom da je rijetkost da se na ovaj način korisnici projekta obrate projektu, projektni tim je ostao u kontaktu sa Tamarom te ju je tokom jedne radne posjete Birou Zvornik posjetio u Udruženju.

Ubrzo nakon toga BiH i Srbiju su pogodile poplave, gdje ni Zvornik nije bio pošteđen. Tamara je i tu bila nesebično aktivna i volontirala u Crvenom Krstu u Zvorniku, a njena fotografija sa volonterima je objavljena i na Zvornik Danas.

Tamara Jović - priča u uspjehu (1)Da priča bude još zanimljivija, Tamara se prijavljuje i dolazi, po preporuci projektnog tima, na ljetnu školu „Peace Event 2014- Humanizing Security“ koja je održana u junu u Sarajevu. Za nju je ovo bio prvi put da dođe na neki događaj neformalne edukacije van Zvornika. Zaista je veliko zadovoljstvo kada malim savjetom uspijete promijeniti nečiji pogled na život, otvoriti vidike i dati nekome šansu. Ona je ovu šansu jako dobro iskoristila i tokom tog događaja upoznala mnogo drugih mladih iz cijelog svijeta, pa je čak dobila i poziv da posjeti Južnu Koreju.

-U vremenu u kojem je solidarnost i rad za opštu korist postala pomalo zaboravljena vrijednost, rad ove mlade djevojke dobija još više na značaju, a nama je izuzetno drago što su i lokalne vlasti prepoznale njen trud tokom volontiranja u CK pa Tamara trenutno honorarno radi u Opštini Zvornik. Projektni tim želi svu sreću u daljem radu Tamari i želi da ovakvih priča bude još mnogo više, jer upravo za ovakve mlade osobe i radimo – kažu u YEP-u.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se