9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Velemajstor iz Zvornika međunarodni prvak Vojvodine

Savić pokorio ravnicu

ZVORNIK – Velemajstor Miodrag Savić iz Zvornika, postigao je još jedan veliki uspjeh. On je pobjedio na Međunarodnom prvenstvu Vojvodine, koji je održano od 12. do 18. jula u Novom Sadu.

Na prvenstvu, koje je igrano po Švajcarskom sistemu, devet kola i na kome je nastupio 201 šahista iz 25 zemalja iz Evrope i SAD-a, Savić je osvojio 7,5 poena.

Drugo mjesto zauzeo je internacionalni majstor Siniša Šarić iz Novog Sada, treći je bio Atalik iz Turske, a slede Azaladze iz Gruzije, Dražić iz Srbije i tako dalje.

– Izuzetno sam zadovoljan ovim uspjehom, čime sam se kvalifikovao za učešće na pojedinačnom prvenstvu Srbije. Dobro sam se pripremio za ovaj turnir, imao dobru koncentraciju i malo sportske sreće koja je uvjek potrebna. Pošto je ovaj turnir bio pod pokroviteljstvom FIDE- Međunarodne šahovske federacije, očekujem učešće na nekom od prestižnih turnira u svijetu. Konkurencija je bila veoma jaka jer je učestvovalo preko 20 velemajstora, preko 30 internacionalnih majstora i veliki broj majstora. Izdvojio bih partiju iz zadnjeg kola u kojoj sam dobio velemajstora Borka Lajthajma i prije toga pobjede nad velemajstorom Miroslavom Tošićem i internacionalnim majstorom Nenadom Mrkonjićem iz Hrvatske, rekao nam je Savić.

Naredno takmičenje na kome će Savić nastupati je Prva liga Republike Srpske u Tesliću i zatim Prva liga Srbije na Paliću i Premijer liga Crne Gore u Ulcinju.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se