14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Uspješno završeno zaprašivanje komaraca

Sinoć završeno petodnevno zaprašivanje komaraca u zvorničkoj opštini

Sinoć je završeno petodnevno zaprašivanje komaraca kojim je obuhvaćena površina od 2.500 hektara u zvorničkoj opštini, saopštemo je iz Opštine Zvornik.

Odvijanje akcije dezinsekcije protiv komaraca pratili su zdravstveno-sanitarni inspektor Milojko Mijić ispred opštine Zvornik, a ispred Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite dr Vesna Lazić, iz Instituta za javno zdravstvo – Regionalni centar Zvornik.

Mijić kaže da je zaprašivanje koje su na terenu realizovale tri ekipe zvorničke DOO „Sanitacije“, realizovano u skladu sa planom i bez problema, te da su vremenske prilike pogodovale ovoj akciji.

„Zaprašivanje nije izazvalo probleme ni kod pčelara od kojih nije stigla ni jedna primjedba, obzirom da su na vrijeme bili obaviješteni o ovoj akciji – kazao je Mijić.

Dezinsekcija protiv komaraca u zvorničkoj opštini vršena je postupkom hladnog zamagljivanja sa zemlje od 04. jula do 08. jula, u večernjim terminima od 19,30 do 23,30 časova i jutarnjim terminima od 04,00 do 06,30 časova.

Zaštitna sredstva za zaprašivanje protiv komaraca obezbijedila je Vlada Republike Srpske, dok je ostale troškove snosila Opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se