5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Ukrajinska vojska i sinoć granatirala Gorlovku

DONJECK – Ukrajinska vojska je kasno sinoć ispalila više raketa „Grad“ na centar Gorlovke, na jugoistoku Ukrajine, koji pod kontrolom drže proruske snage, izjavio je portparol tih snaga za RIA Novosti.

„U centar grada je ispaljeno šest raketa ‘Grad’. Cilj je trebalo da bude naše sjedište, ali su rakete pale na stambene zgrade“, rekao je portparol lokalnih snaga samoodbrane.

Prema svjedočenjima stanovnika Gorlovke, u gradu je tokom noći buktio požar na nekoliko lokacija a tijela žrtava leže po ulicama. Proruske snage su organizovale evakuaciju građana, pa je centar Gorlovke sada prazan.

Ukrajinska vojska je Gorlovku počela da granatira juče ujutro, a napadi su nastavljeni i popodne, pri čemu su teško oštećeni gradska pijaca, porodilište, nekoliko stambenih zgrada i sjedište najvećeg regionalnog energetskog operatera „Donbas Energo, a poginulo je desetoro ljudi.

Jedna od raketa „Grad“ je eksplodirala u blizini kuće u kojoj je živjelo troje ljudi, koji su svi, a među njima i jednogodišnja djevojčica, navodno poginuli.

Prema navodima proruskih snaga, rakete su ispaljene iz sela Majorskij, koje je pod kontrolom ukrajinske Nacionalne garde.

Ukrajinska vojska je juče granatirala i grad Avdivku u Donjeckom regionu, a napala je i obližnji grad Šahtarsk. Ukoliko vojska Ukrajine osvoji Šahtarsk, to će im omogućiti da presjeku put koji vodi do Luganska i dalje do Rusije, a Donjeck, Gorlovka i Makivka, koje sada kontrolišu proruske snage, biće potpuno okruženi.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se