10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

U Zvorniku sutra počinje podijela vaučera za saniranje šteta na stambenim objektima pogođenim poplavama

Vaučeri za saniranje šteta na stambenim objektima pogođenim majskim poplavama

ZVORNIK – Prema Uredbi Vlade Republike Srpske o prioritetnoj pomoći za sanaciju šteta od poplava na stambenim objektima iz maja 2014. godine, propisano je da se prioritetna pomoć u vidu vaučera dodijeli domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od poplava u stambenim objektima gdje su živjeli i na namještaju u tim stambenim objektima.

– Napominjem da se za pravo na vaučer po osnovu prioritetne pomoći ne mogu uključiti štete pričinjene u poplavama na pomoćnim objektima, ljetnjim kuhinjama, garažama, vikendicama, štete pričinjene na alatima i građevinskom materijalu, kao ni na započetim građevinskim objektima u kojima se nije živjelo. Osnov za dobijanje vaučera je šteta od poplava pričinjena na objektu u kojem je stalno živjelo domaćinstvo i koristilo određen namještaj. Na području zvorničke opštine majske poplave pričinile su štete na 215 stambenih objekata gdje je na 74 šteta procijenjena na više od 5.000 KM, a na ostalim je procijenjena na manje od 5.000 KM – kaže načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

Ovom vrstom pomoći nisu obuhvaćeni stambeni objekti koji su pretrpjeli štete od klizišta, a koji će se rješavati u narednom periodu.

Za ukupno 74 domaćinstvi koja su pretrpjela štete od poplava na stambenim objektima i kućnom namještaju u visini preko 5.000 KM biće uručeni vaučeri u zgradi opštine sutra, 16. jula, u 9,00 sati.

Vaučeri za štete ispod 5.000 KM, prema našim saznanjima, biće dodijeljeni tokom naredne sedmice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se