12 C
Zvornik
23. април 2024.

Tri Srbina ranjena u bici za aerodrom u Lugansku

LUGANSK – Tokom borbi u Lugansku pripadnici Slavjanskog četničkog odreda „Jovan Šević“ bilu su 12 sati opkoljeni.

Prema saznanjima Pravde, oni su krenuli u pomoć opkoljenoj jedinici Luganske narodne armije u blizini aerodroma, ali su i oni bili opkoljeni.

„Krenuli smo u pomoć opkoljenoj jedinici LNR-a kako bi im dostavili municiju i sanitet, jer su već imali ranjenih. Probili smo se do njih ali je ukrajinska vojska uspela i nas da blokira. Proveli smo u obruču oko 12 sati pre nego što smo uspeli da se probijemo jutros, pred zoru. U jednom trenutku su krenuli da nas gađaju i artiljerijom. Tom prilikom poginuo je jedan pripadnik LNA, a jedan je ranjen. Mi smo imali četvoricu ranjenih, tri četnika i jednog Rusa, koji je pristupio našem odredu. Niko iz našeg odreda nije teže ranjen, niti životno ugrožen. Jedan je ranjen u glavu, dvojica u noge, a Rusu su slomljena rebra“, kaže za Pravdu jedan od pripadnika pokreta.

Prema njegovim riječima, osim povrijeđenih pripadnika, odred se odmah vratio na prvu liniju, gdje se i dalje vode borbe za aerodrom.

Odred Jovan Šević je narastao na 35 dobrovoljaca. Nazivaju ga Slavjanski četnički odred jer osim Srba u odredu su i ruski dobrovoljci. Njihova parola je „Fašizam neće proći- slava Novorusiji!“

Pravda

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se