15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Tradicionalna Ivanjdanska druženja veterana fudbalskih klubova iz Brasine i Tršića

ZVORNIK – I ove godine, održano je tradicionalno druženje veterana fudbalskih klubova “Rudara” iz Brasine iz istoimene malozvorničke mjesne zajednice i “Podrinja” iz Tršića, koji pripada opštini Zvornik.

Povodom Ivanjdana, okupili su se prijatelji, koji su ranije igrali fudbal za ova dva kluba sa dvije drinske obale. Odigrali prijateljsku utakmicu i družili se uz evociranje uspomena.

– Valjda, otkako se igra fudbal u našim mjestima, stalno je neko iz Tršića igrao za Rudar i obrnuto. I ove godine smo nastavili sa tradicijom okupljanja. Uvijek se ima čega prisjetiti jer smo jedan narod koga Drina samo geografski razdvaja. Ovoga puta gosti su bili bolji u fudbalu i pobjediliu sa 4:1 ali je ovde rezultat najmanje bitan, rekao nam je Aleksandar Aleksić iz Brasine, jedan od organizatora druženja.

Uzvratio je Milivoje Marković iz Tršića, obećavši da će uskoro pozvati braću iz Brasine, da pređu Drinu, da odigraju utakmicu i da se druže.

Prije početka utakmice, minutom ćutanja odata je pošta nekadašnjim igračima Podrinja i Rudara, Slobodanu Čalmiću – Čalmi iz Tršića te Veljku Kostiću i Vidosavu Kostiću – Cigi iz Brasine, koji su preminuli između dva druženja.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se