3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Sutra komemoracija u Potočarima

SREBRENICA – U Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice sutra će biti održana komemoracija Bošnjacima nastradalim u julu 1995. godine.

Prema programu dostavljenom medijima, komemoracija će biti vjerskog karaktera, a prisutnima će se obratiti samo načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković koji je i predsjednik organizacionog odbora ovog skupa.

Za razliku od prethodnih godina sutra u Potočarima neće biti obraćanja drugih domaćih i međunarodnih zvaničnika.

Nakon intoniranja himne BiH i Durakovićevog obraćanja, predviđeno je da delegacije polože cvijeće i odaju poštu nastradalim u sakralnom dijelu Memorijalnog centra.

Potom će uslijediti vjerski obred koji će predvoditi muftija tuzlanski Vahid Fazlović.

Najavljeno je da će sutra u Memorijalnom centru biti ukopani posmrtni ostaci 175 ekshumiranih i identifikovanih Bošnjaka poginulih u julu 1995. godine koji su juče dovezeni u Potočare.

Duraković je izrazio očekivanje i pozvao sve učesnike manifestacije da daju doprinos da obilježavanje 19 godina od srebreničke tragedije protekne dostojanstveno i mirno kao i prethodnih godina.

Komemorativni skup će kao i prethodnih godina obezbjeđivati policija Republike Srpske, uz podršku svih bezbjednosnih struktura u BiH.

Na putevima u regiji Birač na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava radi bezbjednosti učesnika skupova kojima se obilježava srpsko i bošnjačko stradanje tokom rata.

Program komemoracije treba da počne sutra u 11.30 časova.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se