12 C
Zvornik
20. април 2024.

Suspenzija je gotova, na teren se vraća Viktor Troicki

Godinu dana muka je iza Viktora Troickog, a ispred njega – povratak u tenisku elitu. Srpski igrač će poslije suspenzije zbog kršenja procedure tokom doping kontrole ponovo zaigrati, i to zahvaljujući specijalnoj pozivnici za turnir u švajcarskom Gštadu.

Troicki je pauzirao od prošlog ljeta, kada je Međunarodna teniska federacija odlučila da ga kazni jer je, kako je tvrdila, svjesno preskočio dio doping kontrole, piše Blic.

Uzaludno je bilo Viktorovo pravdanje da mu je, zbog toga što mu je pozlilo, nadležna osoba za kontrolu dozvolila da dan kasnije da uzorak krvi, što je učinio i u čemu nije bilo nikakvih tragova nedozvoljenih sredstava: ITF je izrekao suspenziju i – najstrašnija teniska godina mogla je da počne za Troickog.

U međuvremenu je izgubio skoro sve ATP bodove, ostao je na svega 20 pa je zbog činjenice da je tek 847. na svjetskoj rang listi onemogućen da učestvuje na turnirima za koje pobjednici dobiju 250 („serija 250“) i više bodova. Osim ako ne dobije specijalnu pozivnicu.

I, Švajcarci su upravo to učinili: Viktor je pozvan na nadmetanje u Gštadu gdje ovog ponedjeljka od podneva igra svoj prvi meč u 2014. Rival mu je 20-godišnji Austrijanac Dominik Tijem, 47. igrač svijeta na najnovnijoj ATP listi, sa kojim se ranije nije sastajao u takmičarskim duelima, a koji ove sezone ima po 13 pobjeda i poraza.

Ukoliko savlada ovu prepreku, Troickog u drugom kolu čeka pobjednik duela u kome se sastaju Kazahstanac Andrej Golubjev i Španac Inigo Servantes.

Blic

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se