18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Sufinansiranje vantjelesne oplodnje

U prethodne tri godine izdvojena je 71.000 KM, sredstva je koristilo 16 bračnih parova i rođene su dvije bebe

ZVORNIK – Opština Zvornik raspisala je Javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure asisitirane reprodukcije – vantjelesne oplodnje, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Pravo na dodjelu ovih sredstava imaju porodice sa problemom steriliteta koje nemaju pravo na proceduru vantjelesne oplodnje na teret obaveznog zdravstevnog osiguranja, jer su imale neuspjelu proceduru asisitirane reprodukcije priznatu od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Da bi ostvarili pravo na ova sredstva, porodice treba da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Zvornik u neprekidnom trajanju dužem od četiri godine prije podnošenja zahtjeva.

Uz zahtjev za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije neophodno je dostaviti i fotokopiju lične karte, medicinsku dokumentaciju kao dokaz prethodnog pokušaja asistirane reprodukcije, uvjerenje o prebivalištu, predračun troškova asistirane reprodukcije, kao i fotokopiju žiro-računa.

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti neposredno na protokol opštine Zvornik ili poštom, a krajnji rok za predaju je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu.

Opština Zvornik već četiri godine izdvaja sredstva iz budžeta za sufinansiranje vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta. U prethodne tri godine izdvojena je 71.000 KM, sredstva je koristilo 16 bračnih parova i rođene su dvije bebe.

Ove godine u budžetu opštine Zvornik planirano je da se za ovu namjenu izdvoji 20.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se