18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Srušen boing sa 295 ljudi iznad Ukrajine, nema preživjelih

Malezijski avion sa 295 putnika i članova posade oboren je projektilom zemlja-vazduh iznad Ukrajine u blizini granice sa Rusijom

KIJEV – Malezijski avion sa 295 putnika i članova posade oboren je projektilom zemlja-vazduh iznad Ukrajine u blizini granice sa Rusijom, javljaju agencije pozivajući se na izvor ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a „Malezija erlajns“ je saopštila da je izgubila kontakt sa tim avionom i da prikuplja informacije.

Agencije javljaju, pozivajući se na različite izvore, da niko nije preživio.

Srušen malezijski avion iznad Ukrajine (2)Kako je prenio Rojters, boing koji je letio iz Amsterdama u Kuala Lumpur oboren je dok je bio na visini od 10 kilometara.

Pozivajući se na izvor iz vazduhoplovne službe, britanska agencija navodi da je malezijski avion nađen kako gori na zemlji na istoku Ukrajine.

Agencija Itar- tas s je javila da se „boing 777“ srušio na oko 60 kilometara od granice.

Anton Gerašenko, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, napisao je na svom nalogu na Fejsbuku da je avion letio na visini od 10.000 metara kada ga je pogodila raketa ispaljena iz lansera „Buk“, prenosi AP.

On je rekao da je poginulo svih 280 putnika i 15 članova posade.

Američka agencija navodi da su njeni novinari vidjeli ranije danas sličan lanser u blizini istočnog ukrajinskog grada Snižne.

I „Glas Rusije“ navodi da niko od putnika i članova posade nije preživio.

Srušen malezijski avion iznad Ukrajine (3)Donjecka Narodna Republika gdje se vode borbe između ukrajinskih i proruskih snaga, odbacila je navode o umješanosti u ovaj incident navodeći da njene snage za samoodbranu ne posjeduju takvu vojnu opremu, prenijela je televizija Raša tudej.

Agencija Ria Novosti prenosi izjave očevidaca koji tvrde da su vidjeli dijelove aviona kako gore, ali ne i tijela eventualnih žrtava.

Istovremeno, predsjednik Ukrajine Petro Porošenko saopštio je da je avion „ipak možda pogođen“, prenosi AFP, a ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk je naložio pokretanje hitne istrage o tom incidentu.

„Malezija erlajns“ i malezijsko Ministarstvo saobraćaja saopštili su da nemaju informaciju da je neki avion srušen iznad Ukrajine, prenosi Rojters.

U međuvremenu, „Malezija erlajns“ je na Tviteru objavila da je izgubila kontakt sa avionom MH17 iz Amsterdama i da je poslednja poznata pozicija tog aviona bila iznad ukrajinskog vazdušnog prostora“, dodavši da će uslediti više detalja.

Portparol te aviokompanije je rekao da su „svjesni medijskih navoda i da prikupljaju informacije“.

[mom_video type=“youtube“ id=“JhUkqs9CQ0w“]

Novosti online/Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se