15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Potpisan ugovor za sanaciju klizišta u Petkovcima

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović potpisao je danas Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta u mjesnoj zajednici Petkovci sa predstavnicima „World visiona“ i izvođača radova „Pantić prometa“.

– Mi smo danas verifikovali naš raniji usmeni dogovor sa organizacijom „World vision“ za sanaciju klizišta u mjesnoj zajednici Petkovci koje je odsjeklo zaseok Radoviće sa 12 domaćinstava. Vrijednost radova je 53.000 KM, od čega „World vision“ daje 40.000 KM, a ostalo obezbjeđuje opština Zvornik – rekao je Stevanović.

Načelnik Stevanović je izrazio zahvalnost donatorima, napomenuvši da se radi o prvoj konketnoj pomoći koja je stigla u zvorničku opštinu za saniranje klizišta i posljedica majskih poplava, ne računajući vaučere koje je dala Vlada Republike Srpske licima čiji su domovi bili poplavljeni.

Admir Cigić iz Humanitarne organizacije „World vision“ je rekao da su na području opštine Zvrnik prisutni od 2006. godine.

– Osnovni fokus nam je dijete i ono je u centru svih zbivanja. Zahvaljujući učešću djece u našim programima, mi imlementiramo projekte rekonstrukcije škola, pomoći najugroženijima, ekonomske projekte. U slučaju ovih elementarnih nepogoda pokušavamo da u saradnji sa opštinom i nadležnim službama riješimo urgentne stvari na terenu – rekao je Cigić.

Rok za završetak radova je 15 dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se