10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Policija Srpske u novim uniformama (foto)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od danas su u novim uniformama koje se, navode u MUP-u, razlikuju od dosadašnjih, prilično dotrajalih i izgledom zastarjelih.

„Novi pravilnik o jedinstvenoj policijskoj uniformi i opremi propisao je uniformu koja ima manji broj dijelova, koja je funkcionalnija, izrađena od najkvalitetnijih materijala prilagođenih svakodnevnim poslovama i uslovima rada policijskih službenika, kao i modernijeg dizajna“, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da će nova uniforma prvenstveno omogućiti efikasniji rad i bolje zaštititi zdravlje policijskih službenika.

Svakom dijelu uniforme posvećena je posebna pažnja s obzirom na materijal od kojeg je izrađena i dizajna, da bi zadovoljila uslove rada i potrebe policajca.

Pravilnik predviđa realne rokove trajanja pojedinih dijelova uniforme i stavlja obavezu redovnog zanavljanja.

Ono što će građani najprije primijetiti jeste da će policajci ostati bez dosadašnjih šapki, kravata i klasičnih cipela, te da će metalne oznake na uniformi biti zamijenjene oznakama vezenim na platnu.

Novost je i da će policijski službenici na uniformi na vidnom mjestu imati i identifikacijsku oznaku sa prvim slovom imena i prezimenom.

Iz MUP-a ističu i da su u završnoj fazi procedure nabavke adekvatne obuće za policijske službenike, i to plitkih cipela, poludubokih cipela, ženskih cipela za redovni sastav policije, te čizama i takozvanih taktičkih patika za pripadnike Specijalne jedinice policije i jedinica za podršku.

Pravilnik predviđa izuzetno kvalitetnu obuću – udobnu, izdržljivu, vodonepropusnu i sa đonom koji će spriječiti klizanje, a višeslojni materijali treba da su prozračni, ali i vodonepropusni.

Iz MUP-a Srpske ističu da nabavka novih uniformi i obuće za policijske službenike ne bi bila moguća bez snažne podrške Vlade Republike Srpske.

„Policajac je prva i najneposrednija slika države u očima građana, ali i stranaca koji dolaze u Srpsku“, ističe se u saopštenju.

 RTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se