9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Poginuli izraelski vojnik i 11 Palestinaca

JERUSALIM – Izrael je saopštio danas da je jedan vojnik poginuo, a dvojica ranjena tokom kopnene ofanzive u Gazi, koja je počela sinoć.

Ovo je prva žrtva među pripadnicima izraelskih oružanih snaga od pokretanja ove akcije.

Palestinski zdravstveni zvaničnici saopštili su da je 11 Palestinaca poginulo u Gazi. Nema preciznijih podataka o tome koliko žrtava su bili borci.

Kopnena ofnaziva pokrenuta je poslije desetodnevnih vazdušnih udara i bombardovanja Gaze sa mora. Ovom akcijom nisu zaustavljeni raketni napadi militanata na Izrael, zbog čega je intervencija pojačana.

Izrael je saopštio da će kopnena akcija biti ograničena i usmjerena na tunele koje koriste militanti. Napomenuto je da cilj nije obaranje islamističke grupe Hamas sa vlasti u Gazi.

Eksplozije su odjeknule rano jutros u Gazi, a stanovnici ove palestinske enklave kažu da su vidjeli manji broj izraelskih tenkova koji su prešli granicu sa Izraelom.

Stanovnici Gaze i medicinski zvaničnici rekli su da se dogodilo snažno granatiranje duž istočne granice, od južnog grada Rafe prema sjevernom dijelu pojasa.

Rakete su poletjele iz Gaze prema južnim izraelskim gradovima Ašdod i Aškelon. Na televizijskim snimcima prikazano je kako izraelska protivraketna odbrana pogađa projektile, a nije bilo izvještaja o žrtvama.

Kancelarija premijera Benjamina Netanjahua saopštila je kasno sinoć da je izdato naređenje za uništavanje tunela koje militanti koriste za infiltraciju u Izrael i napade.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se