9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila obilježila 16 godina postojanja

Zvornička Organizacija porodica zarobljnih i poginulih boraca i nestalih civila danas je, polaganjem cvijeća na centralni spomenik i posjetom spomen-sobi, obilježila 16 godina postojanja.

Predsjednica ove organizacije Staka Petrović podsjetila je da je Orgaizacija formirana zbog potreba članova za zaštitom svojih interesa i prava.
– Ovo je dan kada se okupljamo, polažemo cvijeće i posjećujemo spomen-sobu čime obilježavamo godišnjicu našeg formiranja – rekla je Petrovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo jer je u u Zvorniku počela izgradnja stambene zgrade čime će biti zbrinute porodice poginulih boraca sa konačne rang-liste.

– Nadamo se da će nadležno ministartsvo raspisati još jedan konkurs da bi i oni koji se nisu na vrijeme prijavili na prethodni konkurs bili obuhvaćeni stambenim zbrinjavanjem – istakla je Petrovićeva.

Ona je naglasila da je najveći problem za ovu Organizaciju zapošljavanje djece porodica poginulih boraca.

– Većih problema kad je rad naše Organizacije u pitanju nemamo, a ono što se pojavi, rješavamo u saradnji sa lokalnom zajednicom. Problem nam je zapošljavanje djece porodica poginulih boraca i na njegovom rješavanju čemu ćemo i ubuduće raditi – poručila je Petrovićeva.

Ona je naglasila da se na području zvorničke opštine potražuje još 25 vojnika VRS i 30 civila.

Vijence na centralni spomenik su položili predstavici ove organizacije sa načelnikom opštinskog odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Željkom Smiljanićem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se