18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Najžešći sukobi u Gazi do sada

Izraelski borbeni avioni, tenkovi i brodovi gađali su tokom noći simbole vlasti Hamasa u gradu Gazi, u najžešćoj noći bombardovanja u tronedjeljnom sukobu.

Rano jutros pogođena je kuća lidera Hamasa u Gazi Ismaila Hanijea, kao i vladine kancelarije i sjedište satelitske TV stanice te islamističke organizacije. Izraelske snage ispalile su stotine raketa, koje su noćno nebo pretvorile u svijetlo narandžsto, navodi AFP. Do zore se gust oblak dima i prašine od eksplozija nadvio nad gradom.

Eskalacija sukoba uslijedila je nakon što je sinoć izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio da će vojna operacija u Gazi biti produžena. Palestinske zdravstvene vlasti navode da je broj poginulih u Gazi dostigao 1.110. Izrael je izgubio 53 vojnika, dva civila i jednog radnika iz Tajlanda.

U izraelskoj artiljerijskoj vatri u izbjegličkom centru Bureidž, u centralnom dijelu Gaze, danas je poginulo šest Palestinaca, među kojima troje djece i dvije žene. Time je ukupan broj poginulih Palestinaca dostigao 1.098, saopštili su ljekarski izvori.

Na izraelskoj strani je, prema navodima AP, poginulo devet vojnika, čime je broj žrtava povećan na  55.

RTRS/AP

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se