23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mladić koji se ne sjeća nijednog trenutka svoje prošlosti

Misterija nedavno pronađenog mladića koji pati od potpune amnezije i ne može da se sjeti ni sopstvenog imena ovih je dana djelimično razrješen, s obzirom da su se javili njegovi roditelji. Utvrđeno je da je riječ o 22-godišnjem Alvidasu Kanaporisu iz Litvanije.

Ipak, problem je što se mladić i dalje ne sjeća nijednog detalja svoje prošlosti, pa ni svojih roditelja.

Policija ga je pronašla još sredinom maja kako luta gradskim parkom u engleskom Peterborugu.

Zbrinut je u obližnjoj bolnici, iz koje je prošlog vikenda javnosti uputio dramatičan apel, tražeći bilo koga ko ga poznaje da mu kaže ko je zapravo.

– Poslednjih nekoliko nedelja bilo je zaista strašno. Kroz mene je prošlo toliko različitih emocija, bio sam i ljut i frustriran i depresivan i izgubljen i zbunjen. Moram otkriti svoj identitet i nadam se da će me neko prepoznati i pomoći mi – rekao je u apelu, koji je na kraju urodio plodom.

Ljekari su ga sve dok se nisu javili roditelji zvali „Robert“, a odmah su shvatili da je iz istočne Evrope, s obzirom na naglasak kojim govori i činjenicu da razumije ruski i litvanski.

Alvidas u bolnici ostaje do daljnjeg, iako ljekari više nemaju ideja kako bi mogli da aktiviraju njegovu memoriju.

Osobe koje pate od amnezije najčešće se počinju prisjećati bar dijelova svog života nakon mjesec ili dva nakon gubitka pamćenja, a mladi Litvanac je ipak jedinstven slučaj.

Blic

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se