9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Mjestimično mokri kolovozi

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, zbog kiše koja je padala tokom noći, vozi se po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, uz smanjenu vidljivost u jutarnjim časovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog održavanja Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama „Banjaluka – Vrbas 2014“, na dionici magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka, lokalitet kanjon „Tijesno“, danas od 8.00 do 14.00 časova saobraćaće se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom u dužini od dva kilometra.

Saobraćaj na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina u prekidu je zbog većeg odrona. Putnička vozila mogu koristiti regionalni /makadamski/ put Dobro Polje – Jažići – Jelašica – Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci – Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Jednom trakom, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog rekonstrukcije kolovoza na dijelu magistralnog puta Caparde – Karakaj saobraća se jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima Klašnice – Prnjavor u Čardačanima, Šepak – Han Pogled i Bileća – Gacko lokalitet Stepen, te na regionalnim putnim pravcima Konjević Polje – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most-Drinjača.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare – Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka -Klašnice, dionica Derviši – Klašnice. Saobraćaj je preusmjeren na magistralni put Banjaluka – Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na auto-putu Klašnice – Gradiška, /u mjestu Jakupovci/ izmijenjen je režim saobraćaja tako da se na mjestu izvođenja radova saobraća jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu, Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog radova na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Srbac – entitetska granica /Križ/, u mjestu Vijaka, opština Prnjavor. Predviđeno je da radovi traju do 15. avgusta.

Zbog izvođenja neophodnih radova, saobraćaj se na regionalnom putu R-454 Bratunac – Fakovići odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjenično.

Radi deminiranja terena još danas, od 7.00 do 15.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Brod – Odžak, u mjestu Liješće, lokalitet Šikare.

Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i auto-moto društvima pokrenuo je preventivnu akciju pod nazivom „Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite“. Danas od 9.00 do 14.00 časova i naredna dva dana pokretni tehnički pregled nalaziće se u krugu AMD „Krajina“ u Banjaluci.

Na dionicama Tuzla – Kalesija, u mjestu Babajići, i Tuzla – Bijeljina, u mjestu Seljublje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Na regionalnom putu Olovo – Ribnica saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase.

Granični prelaz Brčko otvoren je za saobraćaj putničkih vozila. Na ostalim graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se