18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ivanić: Mitrović radi u korist vlasti. Mitrović: Ivanić umiješan u kriminal

BANJALUKA – Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio je juče da je prijava njegove kandidature u ime Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH legalna i da ne vjeruje da ona može biti poništena, a lider SNS-a Hadži Jovan Mitrović mu je uzvratio da je kandidovan na prevaru i da će od Centralne izborne komisije BiH zatražiti poništenje kandidature.

Ivanić je juče na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će vrijeme pokazati zašto SNS radi to što radi, piše današnji Glas Srpske.

– Prijava je bila potpuno legalna. SNS, odnosno Mitrović iznosi iste stavove kao i vladajuća koalicija predvođena SNSD-om – kaže Ivanić.

Dodao je da izlaskom na crtu pokazuje da je protiv ove vlasti koju treba promijeniti. Naglasio je da nema namjeru da polemiše i da ulazi u detalje razgovora s Mitrovićem te da je cilj PDP-a promjena ukupnog sistema u Srpskoj i BiH.

Mitrović je odbacio Ivanićeve tvrdnje da je eksponent vladajuće strukture i da ne radi ni za koga, već da samo iznosi istinu.

– Pet godina nisam bio s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, a Ivanić je u posljednjih 15 dana šest puta ulazio kod njega na sporedne ulaze u pokušaju da ima drugu varijantu u slučaju da ne prođe u prvoj – kaže Mitrović.

Istakao je da ne odustaje od blokade Ivanićeve kandidature u ime Saveza za promjene. Mitrović kaže da ima saznanja da bi odgovor CIK-a na njegovo pitanje o kandidaturi Ivanića trebalo da dobije danas te da će odmah uputiti žalbu CIK-u na Ivanićevu kandidaturu za člana Predsjedništva uz zahtjev za povlačenje svog potpisa sa prijave koju je potpisao zajedno sa liderom SDS-a Mladenom Bosićem.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se