14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

I ove godine kvalitetan programski sadržaji na Zvorničkom ljetu

ZVORNIK – U Zvorniku će u organizaciji i pod pokroviteljstvom Opštine Zvornik od 2. do 8. avgusta biti održana tradicionalna, četrnaesta po redu manifestacija „Zvorničko ljeto 2014“.

Ovogodišnji program realizovaće zvornički Dom omladine, Turistička organizacija i Narodna Biblioteka i muzejska zbirka.

Kako je danas saopštio direktor Doma omladine, imajući u vidu poplave koje su nas zadesile u maju, kao i višegodišnju svjetsku ekonomsku krizu, ovogodišnja manifestacija biće realizovana sa znatno skromnijim finansijskim sredstvima, ali sa izuzetno kvalitetnim programom.

„Zvorničko ljeto 2014“ otvoriće u subotu 2. avgusta novosadska grupa „The Frajle“, sljedeće večeri biće održan koncert Neše „Galije“, potom u ponedeljak, 4. avgusta, koncert beogradske grupe „MVP“, a narednog dana Kabare Gorana Sultanovića. U srijedu, 6. avgusta, zapjevaće Boris Režak, a naredne večeri Miloš Radović, bariton.

Koncertom Tamburaškog orkestra „Romansa“ iz Novog Sada biće zatvoreno ovogodišnje „Zvorničko ljeto“.

Dnevni programi koji su tradicionalno sastavni dio manifestacije, su „Zvornička Regata“ koja će biti održana u nedelju, 3. avgusta, takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ koje je planirano u ponedeljak, 4. avgusta, te manifestacija „Ljudi i mostovi“.

Po posebnom programu u petak, 8. avgusta, biće proslavljena slava opštine Sveta Petka Trnova.

Od dnevnih dešavanja u srijedu, 6. avgusta, biće održan Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“, a sljedećeg dana i Etno tržnica.

U okviru svakodnevnog dnevnog programa biće održana i Likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“ sa izložbom višemetarskih platana koja su nastala na prethodnim „Zvorničkim ljetima“, kao i Mini sajam knjiga.

Od 4. do 7. avgusta, nakon večernjih koncerata, biće održan i „Biskop na otvorenom“.

Ove godine programski sadržaji biće realizovani u centru grada, na platou ispred objekta „Kasina“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se