18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Hadži Jovan Mitrović: SDS me prevario, osporiću kandidature Ivanića i Tadića

BANJALUKA – Hadži Jovan Mitrović, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) izjavio je danas u Banjaluci da ga je, kandidaturom lidera PDP-a Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, SDS, kao najjača stranka u Savezu za promjene, prevarila.

„Sačuvali smo kao stranka Savez za promjene, dok PDP uopšte nije potpisao tu koaliciju. Tražili smo da se ispoštuje ono što je ranije dogovoreno, a to je da podržavamo kandidate SDS-a, a da ne možemo podržati kandidaturu Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH“, rekao je novinarima Mitrović.

Prema njegovim riječima, ukoliko se stranke u koaliciji međusobno varaju – nemoguće je govoriti o bilo kakvim promjenama nakon izbora.

„Bjanko potpise na kandidacionim listama sam dao jer sam vjerovao SDS-u. Nije mi jasno da Ivanić može sebi dozvoliti da ga neko stavi na koalicione liste gdje nije potpisnik“, dodao je Mitrović.

On je napomenuo da će osporavati kandidaturu Ivanića za člana Predsjedništva BiH, kao i kandidaturu Ognjena Tadića za predsjednika Republike Srpske, ukoliko ih Centralna izborna komisija BiH potvrdi.

„U ovoj zemlji je neophodno da dođe do smjene generacija u političkim partijama. Narod u Republici Srpskoj ne smije da bude prevaren, a mi ćemo žalbu zbog svega ovoga uputiti CIK-u BiH“, kaže Mitrović.

Mitrović je ocijenio da, ukoliko pobijedi na predstojećim izborima, Savez za promjene građanima neće donijeti blagostanje.

Govoreći o prijetnjama na današnjem sastanku Saveza za promjene, Mitrović je rekao da je predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca Aco Prelić prijetio da će „letjeti glave“, a da je slično na prošlom sastanku rekao i Ognjen Tadić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se