9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Francuzi za zagrijavanje

BUDIMPEŠTA – Vaterpolisti Srbije savladali su Francusku sa 16:5 na otvaranju Evropskog prvenstva koje se održava u Budimpešti, a već danas će odmjeriti snage sa Njemačkom (13 časova).

Kao što se i očekivalo, izabranici Dejana Savića nisu imali problema protiv reprezentacije koja ne igra baš često na velikim takmičenjima.

Aktuelni evropski šampioni su od starta meča pokazali da su mnogo kvalitetnija reprezenatcija, pa su već poslije prve dvije čertvrtine imali pet golova prednosti (7:2). Francuzi su tada još koliko-toliko održavali razliku. U nastavk utakmice „delfini“ zaigrali još efikasnije i upisali pobjedu od 11 pogodaka razlike. Odbrana je u prve tri četvrtfine funkcionisala gotovo savršeno, dok su se „delfini“ u posljednjoj malo opustili i dozvolili protivniku da postigne tri pogotka.

Najefikasniji igrač meča bio je centar Srbije Slobodan Nikić sa četiri pogotka, a po dva su postigli Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Andrija Prlainović. U listu strijelac još su se upisali Živko Gocić, Miloš Ćuk, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

– Najvažnije je da smo startovali pobedom. Zadovoljan sam igrom u većem delu meča, mada bi napad morao da bude još ubojitiji. Sledi nam duel protiv mnogo ozbiljnijeg protivnika Nemačke, moramo da odigramo još bolje kako bi upisali drugu pobedu – rekao je Savić.

U drugom meču ove grupe Hrvatska je savladala Njemačku sa 10:5, doku su prvi veliki debi na prvenstvu sinoć odigrali domaćin Mađarska i Španija.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se