23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

DŽudista Mirko Tošić jedan od najboljih sportista u Zvorniku i Republici Srpskoj: Kolekcionar medalja i priznanja

ZVORNIK – Mladi Mirko Tošić iz Zvornika, jedan je od najuspješnijih džudista u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Član je ekipe “Srpskog sokola” u kome trenira već sedam godina. Ovaj četrnaestogodišnjak pohađaće od jeseni deveti razred osnovne škola, a na tatamiju je uspio da sakupi pozamašnu kolekciju medalja i priznanja.

– Kruna moje dosadašnje karijere je učešće na Balkanskom prvenstvu za pionire u sastavu reprezentacije BiH, koje je nedavno održano u Plovdivu u Bugarskoj. Zbog bolesti nisam mogao više od petog mjesta, ali mogu biti potpuno zadovoljan jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Do sada sam dva puta osvajao prvenstva Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. U vitrinama čuvam preko 40 medalja, od kojih su dvadesetak zlatnih, rekao nam je Tošić.

Od većih uspjeha izdvaja prva mjesta na prestižnim turnirima u Sremskoj Mitrovici, na Memorijalnom turniru “Siniša Vukelić-Sina” u Laktašima, na turniru “Vinko Šamarlić” u Sarajevu, dva puta na turnirima u Vitezu, jednom u Kaknju i na mnogim drugim turnirima.

Za svoje uspjehe zahvalan je Draganu Božoviću, predsjedniku kluba i treneru Rajku Mirkoviću. Ranije su ga trenirali i Suzana Damjanović i Igor Kikić.

Pored bavljenja džudoom, Tošić uspješno trenira i fudbal u ekipi Drine, a pohađa i muzičku školu, odsjek harmonike, kao i mlađa sestra Marijana.

Mirko ima sportske gene jer mu je otac Radivoje dugo igrao fudbal, a sada je fudbalski sudija.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se