18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

„Drinska regata“ okupiće učesnik sa lijeve i desne obale rijeke Drine

„Drinska regata“ koja je tradicionalni sadržaj „Zvorničkog ljeta“, ove godine održava se treći put zaredom u organizaciji tri opštine – Loznice, Malog Zvornika i Zvornika, saopštio je Bojan Ivanović, presjednik Organizacionog odbora „Drinske regate“ u Zvorniku.

Organizatori očekuju učešće oko 250 plovila sa oko 2.000 učesnika.

– Prethodnih godina regatu smo održavali pod nazivom „Zvornička regata“, ali prije tri godine počeli smo zajedno da je organizujemo sa gradom Loznica i opštinom Mali Zvornik pod nazivom „Drinska regata“, što daje dodatni značaj ovoj manifestaciji. Predviđeno je da se na cilj koji je za učesnike sa lijeve obale rijeke Drine na Debeloj međi u Šepku, a za učesnike sa desne strane na Žićinoj plaži, stigne oko 15 časova – rekao je Ivanović.

Plovidba će biti duga preko 20 kilometara, a za sve učesnike biće pripremljen besplatan ručak, te obezbijeđen prevoz i za učesnike i za plovila od Šepka do Zvornika.

Dejan Stalović, kapetan „Drinske regate“ za učesnike iz Loznice i Malog Zvornika, izrazio je zadovoljstvo povodom ovog zajedničkog događaja, kao i današnje zajedničke konferencije kojom se najavljuje ova manifestacija.

[lightbox thumb=“http://zvornikdanas.info/wp-content/uploads/2014/07/Učesnici-konferencije-u-Zvorniku.jpg“]

– Parola pod kojom plovimo „Drina je samo jedna“ pokazuje koliki je značaj ove rijeke za nas, pokazuje da ona nije granica, nego da nas spaja i, govorim u ime rukovodstva grada, u narednom periodu imaćemo još bolju i poptuniju saradnju. Napominjem i da je grad Loznica sa svoje strane učinio sve da regata bude bezbijedna, što znači da će biti angažovani ronioci i hitna pomoć – rekao je Stalović koji je i član Gradskog vijeća Loznice.

Učesnici današnje konferencije pozvali su sve zainteresovane sa obje obale Drine da učestvuju u „Drinskoj regati“ i lično dožive sve ljepote koje ova rijeka nudi, kao i nezaboravni ugođaj koji prave iskusni „regataši“, jer svi koji jednom učestvuju na ovakvoj manifestaciji, više ne propuštaju ni jednu regatu.

„Drinska regata“ biće održana u nedelju, 03. avgusta, sa početkom u 10.00 časova. Za učesnike sa lijeve strane rijeke Drine start je sa gradske plaže u Zvorniku, a za učesnike iz Loznice i Malog Zvornika sa plaže u Malom Zvorniku.

Ivanović je pozvao učesnike da dođu u 08.00 sati kako bi sve potrebne aktivnosti realizovali na vrijeme.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se