4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Danas malo toplije

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti malo toplije vrijeme u odnosu na prethodne dane, sa temperaturom vazduha iznad 30 stepeni Celzijusovih, ali će i dalje biti povremenih pljuskova.

Poslije uglavnom sunčanog jutra i tokom dana očekuje se više sunčanih perioda, te za nekoliko stepeni toplije vrijeme, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Nestabilno vrijeme – kiša i pljuskovi povremeno sa grmljavinom poslije podne biće na sjeveru i istoku, ali manje u odnosu na prethodne dane. Na jugu i jugozapadu danas će biti pretežno sunčano vrijeme.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusov, a na jugu malo toplije.

Jutros u većem dijelu BiH preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najtoplije jutros u 8.00 časova bilo je u Mostaru, gdje je izmjereno 26 stepeni Celzijusovih, a dva stepena manje u Neumu.

Bijeljina, Trebinje i Čapljina jutros su bili među toplijim gradovima sa 22 stepena Celzijusova, kao i Gradačac i Stolac sa temperaturom vazduha od 21 stepen.

U Banjaluci je u 8.00 časova izmjereno 19 stepeni, kao i u Prijedoru, Doboju i Višegradu, 18 stepeni bilo je u Novom Gradu, Ribniku, Livnu, Srpcu, Nevesinju, a 17 u Mrkonjić Gradu, Srebrenici, na Sokocu, u LJubinju, Bugojnu, Goraždu, Tuzli i Zenici.

U Bihaću, Kupresu, Drvaru, Sarajevu, Kalinoviku, Rudom i Foči izmjereno je 16 stepeni, na Han Pijesku, Ivan-sedlu i u Driniću 15, na Čemernu 13, a na Bjelašnici 10 stepeni Celzijusovih.

Obilnijih padavina u protekla 24 časa bilo je u Foči, Mrkonjić Gradu, Banjaluci, Rudom, na Sokocu, u Srebrenici, Kalinoviku, Višegradu, Doboju, Han Pijesku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se