5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Bosić zloupotrebom potpisa počinio krivično djelo

BANJALUKA – Srpska napredna stranka (SNS) uputila je juče podnesak Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH kojim osporava kandidaturu predsjednika PDP-a Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH u ime Saveza za promjene navodeći da je prilikom njegove prijave počinjeno krivično djelo jer je zloupotrijebljen potpis lidera SNS-a Hadži Jovana Mitrovića.

Mitrović je time potvrdio najave da će zatražiti povlačenje svog potpisa s Ivanićeve kandidature navodeći da se radi o prevari jer je svoj blanko potpis za prijavu kandidata za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH u ime Saveza za promjene dao isključivo kako bi bili kandidovani predstavnici SDS-a. Osim Mitrovića dokument je u ime Saveza za promjene potpisao i lider SDS-a Mladen Bosić. Za predsjednika RS kandidovan je Ognjen Tadić iz SDS-a, ali je umjesto drugog kandidata iz te stranke prijavljen Ivanić.

– Podnesak koji smo uputili je proceduralna prethodnica zvanične žalbe koju ćemo podnijeti do kraja sedmice. Proslijedili smo dokumentaciju kojom osporavamo mogućnost da Ivanić bude kandidat Saveza za promjene. U podnesku se govori i o krivičnom djelu koje je počinio lider SDS-a Mladen Bosić. Riječ je o krivičnom djelu falsifikovanja isprave, jer je zloupotrijebljen moj potpis. Dao sam blanko potpis Bosiću uz dogovor da na listi mogu da budu samo kandidati SDS-a, ali je to Bosić zloupotrijebio – istakao je Mitrović.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se