3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Zvornik: Srednjoškolci kažu „Briga me“

Učenici Srednjoškolskog centra ,,Petra Kočić“, sutra će realizovati uličnu akciju u Zvorniku, u okvirnu kampanje ,,Briga me“.

Školski hodnik - SŠC Petar KočićZVORNIK – Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj u saradnji sa profesorima i učenicima Srednjoškolskog centra ,,Petar Kočić“ u Zvorniku i Srednjoškolskog centra Srebrenica, realizuje projekat „Otvori oči – ovo je i tvoja prošlost II“, koji finansijski podržava Ambasada Sjedinjenjih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovog projekta predviđena je realizacija kampanje ,,Briga me“ koja podrazumjeva prezentacije u školama i ulične akcije u gradovima koji su uključeni u realizaciji projekta.

Cilj projekta jeste da pruži podsticaj i podršku mladim ljudima iz Zvornika i Srebrenice u procesu kreiranja zajedničkog dijaloga, koji je zasnovan na utvrđenim činjenicama iz nedavne prošlosti, sa ciljem stvaranja uzajamnog povjerenja. Takođe, dijalog je potreban radi prevazilaženja negativnih posljedica rata, kao i kreiranje zajedničke i ljepše budućnosti.

Učenici Srednjoškolskog centra ,,Petra Kočić“, sutra 06.06.2014 godine u periodu od 12-14h realizuju uličnu akciju na trgu u Zvorniku, u okvirnu kampanje ,,Briga me“.

Uličnoj akciji će prisustvovati i članovi Omaladinske grupe Helsinškog odobra za ljudska prava u RS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se