15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Zbog smrti dječaka uhapšen narko-diler?

TUZLA – Iznenadna smrt četrnaestogodišnjeg dječaka, za koju se sumnja da je nastupila usljed predoziranja drogama, šokirala je građane Tuzle, a nezvanično saznajemo da je u okviru tog slučaja vlasnik stana u Ulici fra Grge Martića uhapšen i zadržan u MUP-u TK na kriminalističkoj obradi.

zvornikdanas Narkomanija zavisnik drogaNaime, navodno je riječ o osuđivanom narko-dileru, koji je ovaj stan iznajmljivao narkomanima, s kojima se u njemu sastajao i preminuli dječak, kao i njegov tri godine mlađi brat.

Kako saznajemo od izvora bliskih dječacima, nisu imali oca, a majka ih je napustila.

U Ulici fra Grge Martića, koja se nalazi u blizini Medicinske škole i Osnovne škole „Pazar“, gdje je dječak u četvrtak pronađen u besvjesnom stanju, malo toga znaju o njegovoj smrti. Rijetki su građani koji žele uopšte razgovarati o tome.

„Čuo sam da su ga iznijeli iz stana koji je u vlasništvu sumnjive osobe. Kako je nesrećni dječak završio u njegovom stanu treba da istraže nadležni organi“, rekao je jedan od građana koji nije želio otkriti identitet.
Šokirani Tuzlaci traže od pravosudnih institucija da se istjera na čistac na koji je način smrt nastupila i ima li eventualno odgovornosti trećih lica.

U Kantonalnom tužilaštvu TK kažu kako se istraga nastavlja i da će konkretne informacije imati nakon obavljanja obdukcije.

„Pouzdano znam da će se obdukcija raditi danas (petak) poslijepodne. Postupajući tužilac je u Gradačcu, a on će nakon što dobije rezultate obdukcije preduzeti dalje korake“, kazao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se