12 C
Zvornik
23. април 2024.

Vidljivost smanjena na području Mrkonjić grada i Foče

BIJELJINA – Zbog kiše koja je noćas padala u većem dijelu Republike Srpske vozi se po mokrim i mjestimičnio klizavim kolovozima, a vidljivost je smanjena na području Mrkonjić Grada i Foče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Suv kolovozI u Federaciji BiH vozi se pretežno po mokrim kolovozima, a vidljivost je smanjena zbog magle na putevima na području Bugojna.

Zbog deminiranja terena, na magistralnom putu Brod-Odžak, u naselju Liješće, svaki dan osim vikenda i praznika od 7.00 do 15.00 časova dolaziće povremeno do polučasovnih obustava saobraćaja.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac, a usporeno, jednom trakom, saobraća se i na magistralnom putu Maglaj-Doboj.

Na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima i Šepak-Han Pogled, te na regionalnim putevima Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača, zbog odrona i klizišta, saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu Bileća-Gacko, na lokalitetu Stepen, zbog opasnosti od odrona saobraća se jednom kolovoznom trakom, a na magistralnom putu Karakaj-Caparde i regionalnom putu Bratunac-Sikirić, zbog sanacije puteva, saobraća se usporeno.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka-Klašnice, dionica Derviši-Klašnice, a saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka-Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, dionica Glamočani-Čatrnja u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da se na mjestu izvođenja radova saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Do 16. jula traju radovi u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac i regionalnom putu Karanovac-Kneževo, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Kotor-Varoš – Kneževo, u naselju Viševice, do 21. juna, radnim danima, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra, zatim na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona, a na dionicama magistralnih puteva Tuzla-Kalesija u mjestu Babajići i Tuzla-Bijeljina u mjestu Seljublje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone.

U toku je sanacija mosta na dionici puta LJubuški-Grude, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila nosivosti veće od 3,5 tone preusmjeravaju na alternativni pravac LJubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Granični prelaz Brčko i dalje je zatvoren za saobraćaj. Na graničnom prelazu Šamac saobraćaju samo putnička vozila, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se