15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Uvodni seminar u okviru projekta „Implementacija sistema Etička linija“

Održan je uvodni seminar za zaposlene u Opštini Zvornik u okviru projekta „Implementacija sistema Etička linija“.

Uvodni seminar u projektu Etička linijaZVORNIK – Juče je održan uvodni seminar za zaposlene u Opštini Zvornik u okviru projekta „Implementacija sistema Etička linija“.

Prisutnima na seminaru predstavljeno je kako sistem „Etička linija“ funkcioniše, kako treba da glasi procedura postupanja, postupanje etičkih službenika, u kom momentu se iz preliminarne faze istrage prelazi u finalnu, kako se donose zaključci i koja su to pitanja na koja etički službenik mora da odgovori da bi se sistemske greške iskorijenile.

Nakon seminara i imenovanja etičkih službenika i supervizora iz reda zaposlenih u Opštini Zvornik, planirano je održavanje obuke za njih na kojoj će biti upoznati sa radom sistema i dodijeliće im se pristupne šifre.

Sistem „Etička linija“ u Opštini Zvornik trebalo bi da profunkcioniše u narednih 30 dana.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i direktor firme „Net Konsalting“ iz Sarajeva Bojan Bajić potpisali su 6. juna 2014. godine ugovor pod nazivom „Implementacija sistema Etička linija“, čime je Opština Zvornik postala prva opština u Republici Srpskoj koja je potpisala ovakav ugovor.

Ovim Ugovorom omogućava se uvođenje sistema „Etička linija“ za prijavu nepravilnosti i korupcije u Opštini Zvornik. Putem ovog sistema zaposleni u opštini, poslovni patneri i svi građani moći će upozoriti na bilo koju nepravilnost.

Uvođenjem ovog sistema Opština se obavezuje da po vrlo jasnim procedurama sprovede istragu po tim navodima i da izvijesti u maksimalnom roku od 45 dana i prijavitelja i javnost o rezultatima istrage.

Sistem je eksterna veb platforma i prijave u njemu se ne mogu brisati, niti datumi mijenjati.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se