10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Usvojen Prostorni plan opštine Zvornik

ZVORNIK – Skupština opštine Zvornik donijela je na jučerašnjoj redovnoj sjednici Odluku o usvajanju prostornog plana opštine Zvornik na period od 2012. do 2032. godine.

Panorama Zvornika - 2010. godinaProstornim planom koji je izradio bijeljinski „Zavod za urbanizam i projektovanje“ obuhvaćeno je područje u površini od 371,95 kvadratnih kilometara.

Načelnik opštinskog odjeljenja za postorno uređenje Boško Kojić istakao je vašnost ovog dokumenta.

-Kroz Prostorni plan definišu se svi parametri neophodni za prostorni razvoj naše opštine, a u njega su unijeti i parametri za privredni razvoj. To je strateški dokument koji posmatra postojeće stanje i razmatra pravce i mogućnosti budućeg razvoja naše opštine, kako u prostornom pogledu, tako i u privrednom i ostalim pravcima – rekao je Kojić.

On je dodao i da se usvajanjem Prostornog plana stvaraju preduslovi za izradu sprovedbenih prostorno-planskih dokumenata gdje će prioritet biti izrada „zoning“ plana koja će obuhvatiti i naselje Branjevo, odnosno plan parcelacije tog naselja.

Time će se omogućiti pokretanje postupka legalizacije objekata na placevima koji su u ovom naselju dodijeljeni izbjeglim licima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se